Lezing ‘Juliana en haar poppen’

Wegens groot succes is de tentoonstelling ‘Juliana, Een eeuw in poppen’ bij hoge uitzondering verlengd tot en met zondag 19 maart 2023. Deze unieke verzameling antieke en bijzondere poppen uit de Koninklijke Verzamelingen moet u echt hebben gezien. Na deze tentoonstelling zullen zij voorlopig niet meer in het openbaar worden vertoond.

Marcel Hectors, de mede samensteller van de tentoonstelling ‘Juliana’, kent als geen ander de unieke verhalen achter de tentoongestelde poppen en de gepresenteerde foto’s. Marcel geeft op dinsdag 7 maart a.s. een lezing  over Juliana en haar unieke verzameling poppen. Maar de verhalen zijn veel breder. 

Wat speelde er in het leven van Juliana? 

De bijzondere band tussen Prinses Juliana en haar oma, Koningin Emma. De traditie van het schenken van poppen aan het koningshuis en de poppen gemaakt naar de beeltenis van Juliana als klein prinsesje. Maar Marcel kent ook de verhalen van Juliana als student, haar huwelijk en haar optreden als koningin.

Na de lezing in ‘t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord, bezoeken we de tentoonstelling in de nabijgelegen Herenboerderij Oost-Leeuwenstein. De kosten voor de lezing, het museumbezoek en de consumpties zijn slechts 15,00 euro. Hierin zit ook de entree + toeslag.

Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar voor deze lezing en rondleiding.

AANMELDEN: www.museumhw.nl  bij evenementen

Programma:

  • 14.00 uur – Inloop met koffie / thee / koekje
  • 14.30 uur – Aanvang lezing
  • 15.30 uur – Wandeling naar de Herenboerderij
  • 15.45 uur – Rondleiding tentoonstelling
  • 16.30 uur – Napraten onder het genot van een drankje
  • 17.00 uur – Afsluiting