Annette van Driel-Kluit exposeert in Dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel

De kunstenaar Annette van Driel-Kluit exposeert met haar schilderijen en collages vanaf 1 november tot en met 31 december 2022 met 36 schilderijen in het Dienstencentrumin ‘s-Gravendeel. Ze maakt met veel passie en plezier schilderijen. Haar leven als kunstenaar is één grote ontdekkingsreis, die is begonnen tijdens haar opleiding aan de PABO.

Daarna heeft zij lessen gevolgd bij diverse bekende kunstenaars en op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst. Haar werken zijn abstract, figuratief en een combinatie hiervan. Zij werkt vaak in series zoals ook bij deze expositie is te zien. Naast haar laatste schilderijen (zowel abstract als figuratief en zeer kleurrijk), zijn er een aantal collages, die allen geïnspireerd zijn tijdens reizen naar alle delen van de wereld. Maar ook met bekende plaatsen en gebouwen in de Hoeksche Waard en haar eigen gemeente ‘s-Gravendeel. Bij deze schilderijen is gebruik gemaakt van door de kunstenaar zelfgemaakte foto’s tijdens haar reizen en natuurlijke materialen van het land. Overal waar zij komt is het licht anders en daarom ook de kleuren. Een aantal schilderijen van Annette zijn aangekocht door bedrijven en particulieren in Nederland en uit andere landen over de hele wereld. Ook worden haar werken regelmatig tentoongesteld.

Geboren Strijense

Annette van Driel-Kluit is geboren op 23 mei 1958 in Strijen, maar woont inmiddels al vanaf haar tweede levensjaar in ‘s-Gravendeel. Zij is getrouwd en moeder van twee dochters. Haar interesse in het tekenen en schilderen is dus reeds ontstaan op de Pabo in Dordrecht (de opleiding voor leerkrachten voor het basisonderwijs). Daar kreeg zij destijds al les van de bekende Dordtse kunstenaar Lou ten Bosch. Later heeft zij onder andere lessen gevolgd in modeltekenen en de bekende Hoeksche Waardse kunstenaar Arthur Bernard leerde haar werken met acrylverf. Zij volgde verder jaren workshops bij Julia Woning en Harry van der Woerd en de ook bij de bekende kunstenaar Bob Tomanovic. De tentoonstelling van Annette van Driel Kluit in ‘t Weegje is nog tot 31 december dagelijks te bezoeken tijdens de openingstijden van het Dienstencentrum. Meer informatie over de schilder is te vinden op haar website: www.kunstkluit.nl De toegang is uiteraard gratis.