Asieldier van de Week

In De Dierenstee wachten twee katers met een soortgelijk karakter en gedrag al geruime tijd op een nieuw thuis. Beiden kunnen lief zijn, maar ook fel uit de hoek komen. De twee jaar oude Chester is een van hen.

Chester woonde de eerste maanden van zijn leven in en rond een bedrijfsloods, samen met heel veel andere katten. De dieren hadden weinig menselijk contact en ook Chester is slecht gesocialiseerd. Gelukkig vond hij snel een nieuw thuis, maar bijna drie jaar na plaatsing is Chester weer terug in De Dierenstee.

Chester bleek namelijk een schuwe en schrikachtige kater geworden te zijn, die erg onvoorspelbaar en fel uit de hoek kon komen en uitviel naar zijn baas. Waarschijnlijk heeft dit gedrag te maken met zijn slechte start, Chester heeft niet geleerd wat zijn grenzen zijn. De gedragstherapeut die werd ingeschakeld door Chesters vorige eigenaar, gaf aan dat Chester een trauma heeft en zich dominant voelde over zijn bazin en haar opeiste.

Nadat hij eerst erg moest wennen, voelt Chester zich inmiddels goed op zijn gemak in De Dierenstee. Hij laat zijn aanhankelijke kant zien en komt zelfs op schoot liggen. Heel fel is Chester nog niet geweest in de opvang. Toch wordt voor Chester een baas gezocht die overweg kan met zijn wispelturige karakter. Chester zit nu goed in zijn vel en is lief, maar het is onbekend of dat in een nieuwe omgeving ook zo blijft.  Daarnaast is een rustige omgeving belangrijk voor Chester en gaat hij graag naar buiten.

Wie geeft langzitter Chester een kans, accepteert zijn karakter en biedt hem een plek waar hij zichzelf kan zijn?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.