Asieldier van de Week

Helaas gebeurt het af en toe dat een hond als vondeling binnenkomt en niet meer wordt opgehaald door een eigenaar. Gio werd binnengebracht door mensen die aangaven hem te hebben gevonden, een verhaal waar achteraf aan getwijfeld wordt. De rechtervoorpoot van Gio was op dat moment gebroken. Het echte verhaal van Gio zal men nooit weten, want hij was niet gechipt. Wel bestaat het vermoeden dat Gio actief voor iemand heeft gejaagd en dat hij niet altijd goed is behandeld. Gio moet namelijk erg wennen aan vreemde mensen en zeker voor mannen is Gio vaak bang. Ook houdt Gio niet zo van drukke situaties, hij is daarin duidelijk niet zoveel gewend. Maar ondanks de slechte ervaringen die Gio waarschijnlijk tot nu toe heeft gehad, is hij zijn vertrouwen in mensen nog niet verloren. Gio moet je even leren kennen, maar eenmaal aan je gewend, is hij een ontzettend lieve hond. Gio houdt van knuffelen en luieren en combineert beiden graag door lekker tegen je aan te kruipen op de bank.
Gio kent weinig basiscommando’s, die moet hij nog leren en ook het alleen thuis blijven zal opgebouwd moeten worden. Wel lijkt Gio gewend te zijn aan het rijden in de auto en loopt hij over het algemeen netjes mee aan de lijn. Gio kan eventueel bij een teefje worden geplaatst, met reuen heeft hij geen klik.
De gebroken poot van Gio was helaas niet meer te redden en is gedeeltelijk geamputeerd. Gio loopt nu op drie poten en dat was in eerste instantie flink wennen voor hem, maar het gaat steeds beter.
Voor Gio wordt een liefdevol thuis gezocht en een baas die hem de aandacht kan geven die hij de afgelopen jaren waarschijnlijk heeft gemist.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.