Voorlopig geen vaarverbinding tussen Numansdorp en Willemstad

Tussen Numansdorp en Willemstad vaart voorlopig geen pontje. De vaarverbinding die beide oevers van mei tot en met eind september met elkaar verbindt, moest dit jaar verplicht opnieuw aanbesteed worden. Hierop hebben de gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk geen officiële inschrijving ontvangen.

De afgelopen jaren voer `De Anna´, een voormalige patrouilleboot die aan 12 personen plek biedt, van mei tot en met september op zaterdag en zondag tussen Numansdorp en Willemstad. In de zomermaanden juli en augustus kon men zelfs van woensdag tot en met zondag de oversteek maken. De gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk waren wettelijk verplicht om deze vaarverbinding in 2022 opnieuw aan te besteden. Helaas heeft dit geen inschrijvingen opgeleverd waardoor er nu geen verbinding mogelijk is. Zowel gemeente Hoeksche Waard als gemeente Moerdijk onderzoeken nu of er mogelijkheden zijn om deze vaarverbinding in de maanden juli en augustus wél te realiseren.