Terneuzense Boys – SHO

Zaterdag 7 mei is de eerste van een viertal uitwedstrijden gespeeld en dat liep voor SHO bepaald niet goed af, Terneuzense Boys won in eigen huis met 4-1.
Van het zevental geblesseerden van vorige week kon Bart van Eck in de basis beginnen terwijl Ingmar van Bruggen, Dennis Groosjohan en Andrew van Tiggelen voldoende waren hersteld om in ieder geval als wissel op de bank plaats te nemen. Bij de al langer niet beschikbare spelers Jeroen Eikelenboom, Bowy van de Veerdonk en Robin Winkels had ook Ricky Bokhoven zich als geblesseerde aangesloten. Maar het grootste gemis was dat Kevin Angel als gevolg van vijf gele kaarten als geschorste moest toekijken.
Ondanks alles was de eerste kans voor SHO maar de thuisclub ontsnapte. Na wat aandringen van Terneuzense Boys kreeg SHO twee hoekschoppen te nemen en hoewel er niks er nog op wees viel dan al na tien minuten de openingstreffer van de gastheren: 1-0 door Remon de Vlieger, hij benutte in de thuiswedstrijd op 12 maart ook de strafschop voor de 0-3.
Terneuzen rook hun kans en gooide er nog een schepje bovenop wat in minuut zestien weer een doelpunt opleverde. De eerste inzet werd door Peter Konings nog knap gered maar de rebound was voor Cor-Pieter Pander: 2-0. SHO moest nu alle zeilen bijzetten om niet weer te worden overlopen door de Zeeuwen. In het eerste kwart van de wedstrijd leek SHO meer moeite te hebben met de droge en stroeve grasmat dan de thuisclub, veel passes kwamen niet of nauwelijks aan door het stropen van de bal op het vrij lange natuurgras dat wel een maaibeurt had kunnen gebruiken.
Maar toch kreeg SHO weer aansluiting. Nadat eerst een inzet van Sander de Heus kon worden geblokt was het even later toch raak. Met een kopbal verraste De Heus doelman Pijnenburg: 2-1. Een paar minuten later ging de sluitpost op de bon vanwege zijn voortdurende commentaar op de leiding (toch knap om als doelman daarvoor al binnen het halve uur geel te pakken terwijl je op voorsprong staat en je nog niet veel te doen hebt gehad…) wat SHO een indirecte vrije trap binnen de zestien opleverde. De door Rowdy Rijsdijk hard ingeschoten bal ketste af op de, naar het leek veel te vroeg inlopende, Terneuzense muur wat de schade voor hen beperkte tot een hoekschop. SHO leefde helemaal op maar het lukte niet om uit een paar mogelijkheden de gelijkmaker op het bord te krijgen.
In de tweede helft een hachelijke situatie voor de oranjehemden. De uitkomende Pijnenburg schoot de bal tegen de jagende Tim de Pender waarna het leer naast het doel verdween, het had zomaar de 2-2 kunnen zijn. Zo rond het uur de eerste wissels bij SHO. Andrew van Tiggelen en Dennis Groosjohan kwamen er in voor Bart van Eck en de geblesseerd geraakte Dennis Outermans. Maar nog voor de twee ingevallen routiniers hun draai hadden gevonden viel de 3-1. Op aangeven van Pander schoot Miroslav Peric, ook hij scoorde twee maanden geleden op de Kikkershoek, de bal achter Konings. Even later leek de SHO-doelman de doorgebroken Mitchell de Nooijer uitstekend van scoren te houden maar scheidsrechter Vriesenga zag er een overtreding in en floot voor een strafschop. Peric probeerde het door het midden van het doel maar daar had Konings op gerekend (of gegokt) en keerde de bal en vervolgens ook de rebound. SHO probeerde het nog wel maar het geloof in een goede afloop was er zo te zien niet meer. Met nog een kwartier te spelen een driedubbele wissel. Mischa Bal, Aron van Schaik en Ferdinand Römelingh stonden hun plaats af aan Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart en Joost Both. SHO kreeg nog wel hoop toen met minder dan tien minuten te gaan Miroslav Peric met tweemaal geel kon inrukken maar kort voor tijd werd een counter van Terneuzen door Dangelo Martien afgerond: 4-1. Een duidelijke nederlaag en daar waren alle SHO-ers vooraf toch zeker niet van uit gegaan. De verwachting was dat voor de 1-5 in eigen huis toch wel revanche genomen zou worden. Tegenvallend bovendien is dat één van de moeilijkst scorende ploegen in 1B tegen SHO negenmaal (!) trefzeker was.


Opstelling SHO:
Peter Konings; Mischa Bal, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Bart van Eck, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Tim de Pender.
Wissels SHO:
60’ Dennis Groosjohan voor Dennis Outermans
60’ Andrew van Tiggelen voor Bart van Eck
75’ ingmar van Bruggen voor Mischa Bal
75’ Giovanni Breevaart voor Aron van Schaik
75’ Joost Both voor Ferdinand Römelingh
Doelpunten:
10’ 1-0 Remon de Vlieger
16’ 2-0 Cor-Pieter Pander
27’ 2-1 Sander de Heus
63’ 3-1 Miroslav Peric
88’ 4-1 Dangelo Martien
Kaarten:
Scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven had gele kaarten voor Peter Konings en Rowdy Rijsdijk van SHO en Nando Pijnenburg, Ruben van der Meulen, Mitchell de Nooijer, Cor-Pieter Pander en Miroslav Peric (2x=rood 83e min.) van Terneuzense Boys.