Strijen dichtbij handhaving in 2e klasse

Door het 1-1 gelijke spel tegen CWO en hetzelfde resultaat van concurrent Charlois tegen Alexandria’66 liggen de kansen voor Strijen gunstig om de nacompetitie te ontlopen. De kanaries hebben 3 punten voorsprong op Charlois en bovendien een beter doelsaldo van +10. Echter Strijen moet aantreden in Ouderkerk aan de IJssel tegen Spirit dat door de verrassende winst op Sparta goede papieren heeft om de 3e periodetitel binnen te slepen; samen met Sparta staan zij aan de leiding met 19 punten uit 8 wedstrijden en Spirit heeft slechts een beter van doelsalso van 1 doelpunt, dus zullen voluit gaan voor zoveel mogelijk doelpunten. Charlois treedt aan tegen CWO. Door het verlies van Sparta is het aan de kop ook spannend geworden; DCV heeft 3 punten voorsprong en treft in de laatste wedstrijd Hellevoetsluis.

Strijen en CWO hadden beiden te maken met een waslijst aan blessures. Met interesse werd ook geluisterd naar de tussenstand van Charlois en sloeg de angst om het hart toen zij tegen Alexandria op een 1-0 voorsprong kwamen,  zeker toen Jeroen van de Swaluw in de 31eminuut CWO op een 0-1 voorsprong bracht.  De betere kansen waren ook voor CWO; alleen Desi Sanderse was dichtbij de gelijkmaker na een doorgekopte bal van Kosta de Wit. Na de pauze was het spelbeeld interessanter, maar de vrije kans van Wesley Luijendijk ging over het doel. Aan de andere zijde moest keeper Thijs Roobol alles uit de kast halen om een grotere achterstand te voorkomen en had daarbij geluk dat de snoeiharde inzet van Mike v.d. Meer op de lat eindigde en Raoul Gilet zijn schot op de paal zag eindigen. Nadat Kosta de Wit’s inzet na een voorzet van de ingevallen Jeroen van Dam over het doel verdween  wist in de 79eminuut Desi Sanderse met de punt van zijn schoen de voorzet van Julian van Dijk langs keeper Leroy Goedhoop in het doel te werken: 1-1. Op hetzelfde moment kwam uit Rotterdam het bericht dat de stand op 1-1 gebracht was zodat Strijen met een geruster hart zaterdag naar Ouderkerk aan de IJssel kan afreizen.

In de slotfase kreeg Julian van Dijk nog een publiekswissel – hij vertrekt deze week naar Aruba – en werd vervangen door de 16-jarige Jerry Sun. Ook keeper Kaz Kromwijk gaat een buitenlands avontuur tegemoet. Hij gaat studeren in Amerika en zal zich daar ook aanmelden bij een Soccervereniging.   In principe staat voor a.s. zaterdag dus de laatste competitiewedstrijd in de 2e klasse D op het programma voor Strijen, hetgeen betekent dat trainer Geert Meijer daar zijn trainersloopbaan afsluit. In totaal heeft hij de Strijense club 19 jaar succesvol onder zijn hoede gehad en daarnaast ook Feyenoord -als assistent van Willem van Hanegem behaalde hij het landskampioenschap – en diverse buitenlandse avonturen.