SHO – XerxesDZB

Ondanks de puntendeling van vorige week tegen Oranje Wit was SHO weggezakt naar de twaalfde plaats die ‘recht geeft’ op het spelen van nacompetitiewedstrijden voor lijfsbehoud. Daarom was de laatste thuiswedstrijd tegen XerxesDZB cruciaal. Bij de noodzakelijke winst zou SHO dan weer boven de streep kunnen uitkomen.Voor wat betreft de historie van thuiswedstrijden tegen de Rotterdammers is er weinig om op terug te kijken. In de corona-seizoenen werd de wedstrijd niet gespeeld. Het laatste optreden van XerxesDZB op de Kikkershoek was op 28 maart 2015 in de hoofdklasse. SHO won toen met 2-0 door doelpunten van Joey Klein en Robin Ringelenberg en de enige speler van SHO die er toen en nu bij was, was (hoe voorspelbaar) Dennis Groosjohan.
Hoewel in de pers en op deze plaats gemeld werd dat Xerxes door de vijf opgelegde verliespunten kansloos was voor promotie was dat enigszins (lees: compleet) bezijden de waarheid. Een goed ingevoerde in de materie wees er op dat de ”zebra’s” desondanks nog volop mee streden voor de derde periode, samen met Brielle. XerxesDZB stuurde vorige week Heinenoord met een ruime 5-1 nederlaag naar huis, dus was wel duidelijk dat ook SHO niet op cadeautjes hoefde te rekenen.
Omdat uw schrijver in verband met de kampioenswedstrijd van SHO 2 te laat op de Kikkershoek arriveerde was de eerste helft al voor de helft verstreken. In de 25e minuut lanceerde Kevin Angel met een vrijwel perfecte crosspass Tim de Pender waar doelman Ferry Hagendijk zich lelijk op verkeek, maar SHO’s topscorer schoof de bal naast het lege doel. Verder eigenlijk weinig hoogtepunten in deel één. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht zodat de pauze met dubbelblank op het bord werd gehaald.
Twee ongewijzigde ploegen na de thee. De gasten kregen een licht overwicht waardoor ruimte ontstond voor de SHO-aanvallers. Maar na de mogelijkheden die ontstonden lukte het niet om Hagendijk in grote problemen te brengen. De schoten die hij moest verwerken waren niet moeilijker dan die hij normaliter in de warming up krijgt.Na een uur kwam Gio Breevaart er in voor Roy van der Pligt, maar de middenvelder ging na twintig minuten weer naar de kant wegens een wederom opspelende oude blessure. Op bijna driekwart wedstrijd probeerde Kevin Angel het met een lastige bal die Hagendijk niet onder controle kreeg maar de rebound kon niet worden benut.
Het bleef spannend en het werd steeds duidelijker dat één doelpunt beslissend zou zijn, maar wie zou de gelukkige worden? Met nog een goed kwartier te gaan leek het er op dat de punten naar Rotterdam Zevenkamp zouden gaan toen de bal achter Peter Konings verdween. Maar het feest ging wegens buitenspel niet door. Omdat een puntendeling aan weerskanten -te- weinig zou opleveren gingen beide ploegen voor de volle winst en dat leverde voor de aanwezigen zenuwslopende momenten op, vooral omdat ook de tussenstanden bij andere wedstrijden gingen meespelen.
In de 87e minuut dan toch de beslissing. Kevin Angel had een goed aktie aan de rechterkant en bracht Tim de Pender in stelling die rechts langs de sluitpost doel trof: 1-0. Na nog een paar minuten nagelbijten voor de SHO-aanhang kwam ruim in blessuretijd de bevrijding, zo leek het. Rik Schouten schoot de bal op de kruising waarna Rowdy Rijsdijk de 2-0 maakte, maar scheidsrechter Moussaoui honoreerde het vlagsignaal van zijn Rotterdamse assistent. Bijna werden de feestende SHO-spelers bij de zijlijn verrast omdat het spel verder ging maar averij kon worden voorkomen.Door de overwinning stijgt SHO twee plaatsen met twee punten voorsprong op Papendrecht en Terneuzense Boys. De derde periode is voor Brielle dat nu vier punten voorspong heeft op XerxesDZB.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Andrew van Tiggelen; Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Roy van der Pligt, Kevin Angel; Sander de Heus, Tim de Pender.
Wissels SHO:
60′ Gio Breevaart voor Roy vd Pligt
70′ Rik Schouten voor Sander de Heus
80’ Ferdinand Römelingh voor Jeroen Eikelenboom
80’ Rowdy Rijsdijk voor Gio Breevaart
Doelpunt:
87’ 1-0 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Omar Moussaoui had geel voor Soefian de Koning van XerxesDZB.