’s-Gravendeel onderuit bij S.S.S

VV S-Gravendeel

Eigenlijk een wedstrijd met twee gezichten. Met 1-2 de rust in gaan, maar toch na negentig minuten bleek SSS met 4-2 te sterk.

De eerste helft, waar de amusementswaarde best hoog was, begon SSS wat sterker. Zo moest Jurre de Ronde al na twee minuten met de voet redden na een inzet van Dennis den Haan. Maar gaandeweg wist ’s-Gravendeel daar goed mee om te gaan en werd aanvallend een aantal keren gevaarlijk. Kort na deze actie miste Perrie Huisman de mogelijkheid om ’s-Gravendeel op voorspong te helpen na een slippertje van doelman Cas Alblas.

Nadat Jurre de Ronde weer redding moest brengen, nu was het Edison Warner die zijn kwaliteiten testte, was het spel meer richting doel van SSS. Wederom was het Perrie Huisman die de 0-1 op zijn voet kreeg, maar hij kon het doel niet goed vinden.

Onder andere Job van der Vorm en Ryan Aarnoudse waren niet in staat om ’s-Gravendeel op een verdiende voorsprong te zetten. ’s-Gravendeel kwam zelfs onverwacht op achterstand. Te meer omdat arbiter Borsboom in minuut zesendertig naar de penaltystip wees omdat Luke Remijn kennelijk Dennis den Haan in de rug duwde, die daarbij viel. De dezelfde Den Haan nam de verantwoordelijkheid om achter de bal te gaan staan, hij schoot de bal feilloos binnen 1-0.

’s-Gravendeel liet het er niet bij zitten en trok weer ten aanval, op zoek naar de gelijkmaker.

En acht minuten na het strafschopvoorval kwam die ook tot stand. En wederom wees de dienstdoende arbiter naar de penaltystip. Zoey Hoogwerf werd door zijn tegenstander belet om uit te halen.

En ook hier was het de gevloerde speler die zelf de strafschop nam, want Hoogwerf zorgde ervoor dat de 1-1 op het scorebord kwam.

SSS werd nadrukkelijker in de verdedigende stellingen gebracht en keek een minuut voor het rustsignaal tegen een achterstand aan. De mee opgekomen Maurits Kuiper bracht de bal vanaf de linkerflank strak voor die daarna vakkundig door Ryan Aarnoudse bij de tweede paal achter doelman Abbas werd gewerkt, 1-2.

Dit was dus tevens de ruststand. Daar waar ’s-Gravendeel met een ruimere voorsprong de kleedkamer had kunnen opzoeken.

Maar…, de tweede helft zag er heel anders uit. Trainer Henk Dirven had zijn ploeg in de rust wat andere instructies gegeven en dat leverde meteen meer gevaar op voor de thuisploeg. ’s-Gravendeel gaf teveel ruimte weg en greep niet adequaat in en daar profiteerde SSS van.

Zo moest Lorenzo van der Heijden min of meer aan de noodrem trekken op rand zestien. De toegewezen vrije trap werd door Dennis de Haan fraai langs de muur en langs Jurre de Ronde geschoten, 2-2.

Maar hier bleef het dus niet bij. Eerst werd in twee minuten na de gelijkmaker de 3-2 afgekeurd wegens buitenspel. Maar rond de drieënzestigste minuut kwam SSS wel op voorsprong. Frank van der Linden liet zijn ploeggenoot Ryan Richard de 3-2 op zijn naam zetten.

Deze achterstand kwam ’s-Gravendeel niet meer te boven. Het leed werd door Mark de Bie verergerd voor ’s-Gravendeel. De Bie zorgde er voor dat de 4-2 eindstand op het scorebord verscheen.

Opstelling SSS:

Cas Abbas, Geir Sizoo, Edison Warner (Niels Nederlof), Feni Bileti, Frank v/d Linden, Dennis den Haan, Kevin de Bie (Ryan Richard), Daan Sibrijns (Stan de Bruin), Mark de Bie, Jasper v/d Velde, Jaimy Hamerslag

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Luke Remijn (80ste Robbie v/d Weg), Lorenzo v/d Heijden. Nick Kranendonk, Maurits Kuiper, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Dejan Bislimi, Perrie Huisman (60ste Kevin Fortuin)

Scheidsrechter: P. Borsboom uit Hellevoetsluis

Scoreverloop:

36ste 1-0 Dennis den Haan (strafschop)

40ste 1-1 Zoey Hoogwerf (strafschop)

44ste 1-2 Ryan Aarnoudse

53ste 2-2 Dennis den Haan

63ste 3-2 Ryan Richard

75ste 4-2 Mark de Bie