Opbrengst Benefietconcert Oekraïne

Naar aanleiding van het zondagmiddag 1 mei gehouden Benefietconcert voor de slachtoffers in Oekraïne, wil het bestuur van Stichting ProArte u graag op de hoogte stellen hoeveel geld er verzameld is en aan welk project dit bedrag zal worden overgemaakt.

Om met het laatste te beginnen, degenen onder u die in de Hoeksche Waard wonen hebben vast al eens gelezen over “het project van de boer in Mijnsheerenland”.

De heer Kruijthoff aldaar is in onze regio contactpersoon van “Stichting De Leeuw Kyiv”.

In Kiev bestaat een (van oudsher) Nederlandse Stichting van NL-boeren in Oekraïne, welke stichting oorspronkelijk was opgericht om onderricht te bieden aan Nederlandse kinderen in Oekraïne.

Na het uitbreken van de verschrikkelijke oorlog is die stichting onmiddellijk overgegaan tot hulpverlening aan de Oekraïense bevolking.

De stichting in Nederland verzamelt voornamelijk goederen die gegeven worden door sponsoren en acties (zoals houdbare levensmiddelen, medicijnen, luiers, zeep enz. enz ), welke goederen getransporteerd worden naar Kiev om van daaruit middels kleine vrachtauto’s/busjes aan de bevolking te verstrekken.

Dit laatste verloopt via buurtcomités en kleine plaatselijke organisaties.

De financiële middelen die worden ingebracht, zoals bv. door een benefietconcert, worden gebruikt om de transportkosten te betalen (ca. Euro 500,00 per vrachtauto).

Er zijn inmiddels al meer dan 100 transporten verzorgd. Hierbij een link naar hun website, waarop ook een filmpje staat: www.deleeuwkyiv.nl

Nu over het bedrag dat is opgehaald met het ProArte benefietconcert.

Het bestuur is zeer blij u te kunnen melden, dat giften van de ProArte Vrienden samen met die van de musici, die hun gages hebben teruggestort, er een bedrag is opgehaald van Euro 1.800

Dit bedrag is inmiddels overgemaakt aan de hierboven beschreven “Stichting De Leeuw Kyiv”.