Meevaren op zeilcharter de Zeeland met “Stichting Vaarkracht”.

In Café Hoeksche Waard spraken Norbert Ketting en Cathy van Essen met Bob Niers. Bob is vrijwilliger bij “Stichting Vaarkracht” en vertelt o.a. over het meevaren op zeilcharter de Zeeland op 6 mei met vertrek vanuit Puttershoek,

De strijd tegen kanker kent geen moment van rust. Als patiënt worstel je na je vonnis van onderzoek, naar behandeling naar hoop en van nieuw onderzoek naar berusting. Een emotionele achtbaan waarin je leven door medici lijkt te worden overgenomen en er geen moment meer is om even op adem te komen.

Het water op is dan voor veel mensen magisch, dat hoeven we u gelukkig niet te vertellen. Even weg uit de bekende omgeving in de verstilde natuur van het water. Het geeft letterlijk dat nieuwe perspectief en vergezicht. Dat gevoel van een tijdelijke escape uit de harde werkelijkheid van kanker willen we blijven bieden. Nu meer dan ooit!

Hieronder het fragment uit Café Hoeksche Waard.