Hoeksche Duiven zijn terug met musical Kookpunt

In Café Hoeksche Waard spraken Norbert Ketting en Cathy van Essen met Wendy van Hulst en Jan Groeneweg van musicalgezelschap de Hoeksche Duiven.

De Hoeksche Duiven is terug! Na een lange, gedwongen onderbreking keren ‘de Duiven’ terug op de planken. Dat doen zij met de voorstelling Kookpunt, van de hand van schrijfster Tineke van Zalinge. De première van Kookpunt vindt vrijdagavond 13 mei plaats in het Verenigingsgebouw van de buurtschap Mookhoek. 

In de musical Kookpunt ontbrandt de strijd om een perceel in Westzijde en raakt de plaatselijke bevolking flink verdeeld. Vrolijkheid, ontluikende liefde, romantiek, spanning én rampspoed wisselen elkaar in razend tempo af als de gemoederen steeds verder verhit raken en het kookpunt wordt bereikt.

Na de première van Kookpunt op 13 mei staan ook voorstellingen in het Verenigingsgebouw in Mookhoek gepland op 14 en 21 mei. Er zijn nog verschillende kaarten, kijk snel op: Het Kookpunt Word Bereikt – Een hilarische musical met spanning en een vleugje romantiek (hoekscheduiven.nl)

Hieronder het fragment uit Café Hoeksche Waard.