Expeditie Haringvliet: beleef de natuur en de cultuur van de Zuid-Hollandse Delta

Een dagje uit combineren met een prachtige vaartocht over het Haringvliet? Ook deze zomer is dit weer mogelijk met Expeditie Haringvliet. In juli en augustus zijn er voor fietsers en wandelaars vaarverbindingen naar prachtige plaatsen in de Zuid-Hollandse Delta.

Aan boord van het schip van Blue Amigo kunnen bezoekers met de expeditie genieten van al het moois wat het Haringvliet te bieden heeft. De plaatsen waar het schip aanmeert: Stellendam, Hellevoetsluis, Middelharnis, Tiengemeten, Willemstad. Nieuw dit jaar zijn de vertrek- en eindpunten Dordrecht en Zwijndrecht.

Dagje uit

De expeditie kent een breed aanbod, er is voor ieder wat wils. Voor wie van de natuur houdt, is dit dé manier om mooie plaatsen te bezoeken en kennis te maken met de dieren die op en rond het Haringvliet leven. Wie meer van het shoppen is, combineert de vaartocht bijvoorbeeld met een dagje winkelen in Hellevoetsluis. Vanaf het schip is het mogelijk om met een treintje het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk te bezoeken. Ook is een bezoek aan Willemstad en de forten voor een middagje cultuur snuiven, snel gemaakt. De expeditie biedt daarnaast ruimte voor uitjes met het hele gezin. Zo kunnen kinderen heerlijk spelen bij de natuurspeelplaats op Tiengemeten.

Blue Amigo

De vaarverbinding over het Haringvliet is in 2016 ontstaan als activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en provincie Zuid-Holland. Sinds 2018 ligt de organisatie van de Haringvliet Expeditie in handen van de omliggende gemeenten (Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk) en provincie Zuid-Holland.

Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de recreatieve vaarverbinding. Dit jaar verzorgt Blue Amigo Expeditie Haringvliet. Dit bedrijf maakt al meer dan 50 jaar veel verbindingen over water in Nederland mogelijk. Blue Amigo is enthousiast om aan de slag te gaan voor Expeditie Haringvliet. Het bedrijf ziet het als een kansrijke opdracht. Het Haringvliet is namelijk een interessant gebied met aantrekkelijke bestemmingen. Blue Amigo kijkt ernaar uit om vele fietsers en voetgangers te verwelkomen op het schip.

Informatie vaarschema

Kijk voor meer informatie op de website van Expeditie Haringvliet. Binnenkort zal het vaarschema voor 2022 op de website worden gepubliceerd.