Energiezuinig en comfortabel wonen?

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket een buurtactie `Energiezuinig wonen´ voor inwoners van 2 buurten in Strijen en 1 wijk in ´s-Gravendeel. Hiermee kunt u flink besparen per jaar op uw energierekening en helpt u het klimaat. Of u nu gaat verbouwen, verhuizen of in uw huis blijft wonen: energie besparen is altijd een goed idee. Helemaal nu de energieprijzen zo stijgen. In een energiezuinig huis woont u comfortabel én heeft u een lagere energierekening.

Zo werkt de buurtactie Energiezuinig wonen

Energieadviseurs van het Regionaal Energieloket onderzoeken binnenkort een aantal van de meest voorkomende koopwoningtypen in 2 buurten in Strijen en 1 wijk in `s-Gravendeel. Inwoners ontvangen een brief. Voor deze `voorbeeldwoningen´ schrijven zij een adviesrapport. In dit rapport leest u alle stappen die u kunt nemen voor een comfortabeler en energiezuiniger huis. Wilt u kans maken op een gratis woningonderzoek door een ervaren energieadviseur ter waarde van EUR 250,-? Geef uw koopwoning dan op als voorbeeldwoning vóór 17 mei via de website van het Regionaal Energieloket . Onze energieadviseurs zijn op 19 mei in 2 buurten in Strijen en 20 mei in `s-Gravendeel tussen 08.30 en 14.30 uur in de wijk om woningonderzoeken te doen. U heeft kans dat ze bij u aanbellen als u zich aanmeldt. Bent u niet thuis? Geen probleem, dan gebruiken ze een andere soortgelijke woning als voorbeeldwoning. Een woningonderzoek duurt gemiddeld 1,5 uur.

Kom naar de online informatieavond op 1 juni!

Tijdens de online informatiebijeenkomst (webinar) op woensdag 1 juni van 19.30 tot 20.30 uur krijgt u informatie over de adviezen en subsidies en krijgt u handige tips om met weinig geld energie te besparen. Ook kunt u vragen stellen in de chat aan een professionele energieadviseur. Na afloop ontvangt u per e-mail de adviesrapporten van de voorbeeldwoningen. Meld u aan via de website van het Regionaal Energieloket.

Bent u huurder?

Als u een woning huurt, is deze actie voor u minder interessant. De verhuurder gaat over het nemen van grote energiebesparende maatregelen. Als huurder kunt u wel uw energieverbruik verlagen door kleine energiebesparende maatregelen te nemen. Het Regionaal Energieloket heeft een gratis e-book ontwikkeld met 50 energiebesparende tips, kijk hiervoor op de website van het Regionaal Energieloket. Tijdens het webinar komen ook een aantal tips ter sprake.