Asieldier van de Week

Kater Chewie wacht helaas al bijna een half jaar in De Dierenstee op een nieuw thuis. De reden dat Chewie al zo lang in de opvang woont, heeft te maken met zijn pittige karakter. Want naast dat Chewie zeker een lieve en aanhankelijke kater is, heeft hij ook een felle kant en dat is ook de reden dat er afstand is gedaan van Chewie. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel geprobeerd. Helaas zonder resultaat en daarom wordt een nieuw thuis gezocht voor Chewie, maar niet met de gedachte dat zijn gedrag in een andere omgeving heel veel zal veranderen. Want waarschijnlijk hebben de felle ‘uitspattingen’ van Chewie veel te maken met het feit dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald. Chewie kent zijn grenzen niet en kan echt flink uithalen én bijten. Vooraf geeft hij wel wat signalen af, hij gromt dan bijvoorbeeld en heeft een dikke staart, maar dan nog is het geen pretje als Chewie uithaalt.
Naast zijn felheid heeft Chewie ook zijn rustige en lieve momenten, maar hij kan niet in elke thuissituatie worden geplaatst. Chewie heeft een rustige plek nodig zonder kinderen en andere huisdieren en dat kan ook een boerderij of soortgelijke plek zijn. Een plek waar Chewie buiten zijn energie kwijt kan, maar waar hij wel regelmatig aandacht van mensen krijgt. Zijn toekomstige baas moet om kunnen gaan met het gedrag van Chewie, hem goed kunnen ‘lezen’ en zijn gedrag accepteren. Wie heeft een passende plek voor deze bijzondere kater?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.