Vier medailles tijdens vierde deel Regio West-competitie

Zaterdag 2 april 2022 werd het vierde deel van de Regio West-competitie gezwommen in het Sportcentrum te Papendrecht.

Deelnemende verenigingen: De Kempvis (Spijkenisse), ACZ (Capelle aan den IJssel), DWF (Sliedrecht), De Duck (Brielle), ZVZ (Zoetermeer), ZV Strijen en ZVS (’s-Gravendeel)

Ondanks dat de meeste coronamaatregelen losgelaten zijn, was deze wedstrijd toch nog zonder toeschouwers gezwommen. Om een ieder op afstand de zwemwedstrijd alsnog mee te kunnen laten maken, was er door de organiserende vereniging weer een livestream verzorgd zoals zij dat al eerder hadden geregeld. Daarnaast beschikte de nieuwe accommodatie in Papendrecht over een elektronisch tijdwaarnemingssysteem waardoor de resultaten ook nog eens direct zichtbaar waren.

Door samenvallende (sport)activiteiten en het late tijdstip kon slechts een kleine groep zwemmers ingezet worden in Papendrecht. Er konden vandaag vijf nieuwe persoonlijke records genoteerd worden. De opvallendste prestaties kwamen van Ines Soto Wensveen en Jana Willemstein, zij verpulverden hun inzettijden met dubbele cijfers. Ines Soto Wensveen verbeterde haar oude tijd op de 100 meter schoolslag met een kleine zeventien seconden en Willemstein versnelde op de 100 meter vlinderslag met bijna zevenentwintig seconden waarmee ze ook nog eens beslag wist te leggen op een zilveren plak. Grace van den Berg verbeterde zich ook op de 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag maar viel desondanks tweemaal nipt buiten de prijzen, ze werd vierde en vijfde. Lisa Maat verbeterde haar tijden net niet, maar scoorde wel een gouden en bronzen medaille.

Goud: Lisa Maat (100 meter schoolslag)

Zilver: Jana Willemstein (100 meter vlinderslag)

Brons: Jan Willemstein (100 meter schoolslag) en Lisa Maat (50 meter rugslag)