Strijen blijft in gevarenzone na gelijkspel tegen Pelikaan

Het gelijke spel tegen middenmoter Pelikaan van de Strijense Technische Unie equipe was verdienstelijk, maar een overwinning met 3 punten in de knip was zeker verdiend geweest. Nu blijft het naar beneden kijken en proberen uit de gevarenzone te blijven, maar doordat Charlois won van Rozenburg en zij ook nog spelen tegen Deltasport – net als Strijen zelf op dinsdag 10 mei in Vlaardingen- kruipen de ploegen steeds dichterbij elkaar. A.s. zaterdag krijgt Strijen Alexandria ’66 op bezoek, dat echter na een imposante inhaalrace inmiddels 4 punten boven de kanaries staat. Strijen ging gelijk goed van start en Thomas van ’t Hof rukte sterk op, maar zijn schot verdween net over het Pelikaan-doel. Echter Pelikaan was via hun snelle vleugelspelers gevaarlijk en moest keeper Kaz Kromwijk in de 8e minuut de doorgebroken Anwar Tresor met een prima redding van score afhouden. In de 20e minuut leek Strijen op voorsprong te komen maar de inzet van Desi Sanderse ging via de op de doellijn staande Kosta de Wit in het doel, zodat scheidsrechter Warring uit Rotterdam het vlagsignaal van zijn assistent overnam. Nadat in de 25e minuut een afstandsschot van de jarige Kay Berghout op de paal belandde kwam in de 29e minuut toch de verdiende voorsprong. Een voorzet van Brian Monster nam spits Kosta de Wit op de borst aan en vervolgens schoot hij de bal strak in de hoek en kansloze keeper Dennis Sleiffer verslaan. Kosta de Wit was in de 39e minuut vlak bij zijn 2e treffer op aangeven van Kay Berghout, maar de inzet zeilde over het doel. Na de rust moest keeper Kaz Kromwijk een paar keer aan de bak om de voorsprong vast te houden, maar toch was hij kansloos in de 63e minuut toen simpel balverlies de gelijkmaker van Sjoerd Opschoor inleidde, waardoor Strijen met slechts 1 punt in de knip na 90 minuten de kleedkamer opzocht.