SHO – Nieuw Lekkerland

In de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd trof SHO Nieuw Lekkerland en dat was, met een blik in de achteruitkijkspiegel, bepaald geen garantie voor de volle winst. In hun vijf eerdere optredens op de Kikkershoek keerden Lekkerlanders slechts éénmaal met lege handen naar huis en dat was in het seizoen 2015-16 toen trainer Richard Middelkoop het bij SHO voor het zeggen had.
Trainer Sander Fakkel had één wijziging in de startopstelling, Micha Bal speelde als rechtsachter in plaats van Jeroen Eikelenboom.
Een van weerskanten tamelijk voorzichtige openingsfase en het eerste hoogtepunt(je) in de 12e minuut toen Sander de Heus een voorzet van Bart van Eck op de lat boven doelman Delano Kortstam kopte.
Halverwege het eerste deel ontstond een behoorlijke mogelijkheid voor Kevin Angel maar Kortstam had weinig moeite met de te zachte schuiver. Daarna namen de gasten toch meer de regie over en moest ook Peter Konings een paar maal nadrukkelijk ingrijpen wat wel een paar hoekschoppen kostte.
In de slotminuten voor de rust kreeg De Heus onverwacht de kans om van dichtbij uit te halen maar via de voet van de sluitpost verdween de bal over de achterlijn.
Meteen na de thee leek Nieuw Lekkerland toe te slaan, Sven Schilders verscheen oog in oog met Peter Konings die de schade knap kon beperken tot een corner. Uit de hoekschop kwam de bal hoog voor de SHO-goal waar de bij de tweede paal inkomende Sjoerd Slob fraai leek binnen te koppen maar Konings hield met een ”glanzparade” SHO overeind.
Lekkerland rook dat er wat te halen viel en hield SHO op eigen helft. Precies op het uur ontsnapte Sven Schilders aan buitenspel (of was het dat wel?) en waar hij in de heenwedstrijd tot driemaal toe faalde vrij voor het SHO doel, liet hij Konings nu kansloos: 0-1.
Scheidsrechter Tijs Gommans overrulede het vlagsignaal van zijn SHO-assistent Jan Berkenbosch en kende de treffer toe. Daarna was het wankelen voor de dreigende knock out bij SHO, maar Sander Fakkel greep met een drievoudige wissel een paar minuten na de tegentreffer in. Micha Bal, Roy van der Pligt en Dennis Outermans gingen naar de kant en voor hen kwamen Jeroen Eikelenboom, Tim de Pender en Andrew van Tiggelen. Het bleek een gouden greep van de scheidend SHO-trainer. Bij zo ongeveer zijn eerste balcontact schoot Tim de Pender de bal langs doelman Kortstam in de verre hoek: 1-1. Daarna werd het nog een dik kwartier van ”wie haalt het potje uit?” De schoffelende Van Tiggelen kreeg nog geel evenals Sjoerd Slob. Bij SHO kwam Ricky Bokhoven Ingmar van Bruggen aflossen en bij de gasten mocht ook Wiliam Darjij, die ooit voor SHO in de uitwedstrijd bij MZC’11 in Zierikzee een hattrick scoorde, nog een paar minuten meedoen.
SHO kreeg via De Pender in de 90e minuut nog een riante mogelijkheid op de volle winst maar Kortstam had een prima reactie. In blessuretijd mocht Nieuw Lekkerland nog een discutabele vrije trap nemen die hoog in de zestien werd gepompt, maar SHO wist met hangen en wurgen stand te houden.
Door de puntendeling en de relatief voor SHO gunstige uitslagen op de andere velden wisselen ze stuivertje met Heinenoord en staan ze op de -nu- veilige twaalfde plaats. Maar goed, nog één periode van negen wedstrijden te gaan waarin SHO nog zes uitwedstrijden voor de kiezen krijgt, tegen ondermeer de topdrie van de ranglijst.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Micha Bal, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Ingmar van Bruggen, Bart van Eck, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Kevin Angel, Roy van der Pligt.
Wissels SHO:
68’ Andrew van Tiggelen voor Dennis Outermans
68’ Jeroen Eikelenboom voor Micha Bal
68’ Tim de Pender voor Roy van der Pligt
82’ Ricky Bokhoven voor Ingmar van Bruggen
Doelpunten:
60’ 0-1 Sven Schilders
69’ 1-1 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda had geel voor Andrew van Tiggelen van SHO en Sjoerd Slob van Nieuw Lekkerland.