’s-Gravendeel verliest uit bij Groote Lindt

Misschien dat 0-0 een meer terechte uitslag was geweest. Maar de thuisploeg stapte met de 1-0 winst van het veld en ging zodoende met de drie winstpunten aan de haal.

De eerste twintig á vijfentwintig minuten gebeurde er niet echt veel. De bal ging rap van de ene ploeg naar de andere ploeg, zonder dat beide doelmannen echt in actie hoefden te komen.

Eerste wapenfeitje kwam enigszins bij ’s-Gravendeel vandaan. Ryan Aarnoudse vuurde een vrije trap rechtstreeks richting doel, maar doelman Raymond Klootwijk had weinig problemen om de bal te verwerken.

Enkele tellen later moest collega Ricardo Bakker wel iets intensiever in actie komen nadat Max Klop hem op zijn kwaliteiten testte. Hij kon de bal subliem over de lat tikken. Uit de daarop volgende hoekschop kon Bakker de bal iets eenvoudiger verwerken, toen Tom Koetsenruijter de bal in zijn handen kopte. Voor de rust nog pogingen van Perrie Huisman aan de zijde van ’s-Gravendeel en Marc Gorges aan de zijde van Groote Lindt. Maar beide keren geen succes, dus werd er met de stand 0-0 gerust.

Na de gebruikelijke thee en kantwisseling kwam ’s-Gravendeel iets gevaarlijker voor de dag. Zo was het Kevin Fortuin die ’s-Gravendeel op voorsprong kon brengen. Maar de inzet van Fortuin was te zacht om Klootwijk verrassen. Groote Lindt probeerde via wat uitvallen wat vaker voor doelman Bakker te komen. Max Klop probeerde wat te forceren maar met de vuisten kon Ricardo Bakker redding brengen.

Rond minuut zeventig een typisch voorval. Scheidsrechter Duivestein nam een vlagsignaal van zijn assistent-scheidsrechter aan Groote Lindt zijde over, maar zag over het hoofd dat een Groote Lindt verdediger de buitenspelval op hief. ’s-Gravendeel werd daardoor een scoringskans ontnomen.

De gebruikelijke protesten hielpen uiteraard niet. Maar uit de daarna genomen vrije trap richting

’s-Gravendeeldoel werd er via Max Klop door Groote Lindt wel gescoord, 1-0. Ietwat tegen de verhouding in.

Uiteraard probeerde ’s-Gravendeel in de resterende twintig minuten nog voor zeker de gelijkmaker te gaan. Hetgeen door o.a. besluiteloosheid niet lukte. Ryan Aarnoudse werd in de slotminuut nog ten val gebracht binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Duivestein vond de overtreding te licht om naar de penaltystip te wijzen. ’s-Gravendeel keerde daardoor gefrustreerd puntloos huiswaarts.

Opstelling Groote Lindt:

Raymond Klootwijk, Ali Zahidi,Yvar (Nathan Silië) Nelson, Danny Bos, Koen Maes, Thom Hoogakker, Wesely de Hoog (Sonny Schouten), Nasir El Arbaoui, Tom Koetsenruijter (Jasper de Heer), Max Klop, Marc Gorges

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Luke Remijn (77ste Job v/d Vorm), Lorenzo v/d Heijden, Nick Kranendonk, Ronald van Wingerden, Kevin Fortuin, Leon de Jong, Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman (70ste Dejan Bislimi)

Scheidsrechter: O. Duivestein uit Rotterdam

Scoreverloop:

71ste 1-0 Max Klop

Gele kaarten:

Ronald van Wingerden en Nick Kranendonk (’s-Gravendeel)