OSV Oud-Beijerland toont karakter in duel met SSS

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft 9 april op een goed bezocht sportcomplex ‘Olympia’ de streekderby tegen SSS weten te winnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper zegevierde in een aantrekkelijk duel, na een 2-0 ruststand, met 3-1 over het team van trainer Henk Dirven. De thuisploeg kende een flitsende start en stond binnen een minuut al op voorsprong. Het was Loek Visser die vanaf de zijlijn de bal voor het doel dacht te brengen, maar zag tot verrassing van alle aanwezigen de door de wind gedragen bal in de verre bovenhoek verdwijnen: 1-0. Een flinke opsteker voor het team van Barry Schipper, dat de laatste weken toch al zo moeilijk tot scoren kwam. Beide teams deden in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder, het spel golfde op en neer, De bezoekers hanteerden daarbij tegen de wind in veelal de lange bal, om het spel snel in de diepte te verplaatsen. Toch vergrootte de thuisploeg in de 26e min. wel de voorsprong. Esra Pieters lanceerde Dedier Pieters over de vleugel, waarna de meegelopen Jordy Westein uit diens lage voorzet voor de 2-0 tekende. In de tweede helft liep de thuisploeg al snel verder uit. Dit keer was het Jordy Westein, die met een dieptepass Dedier Bos in de 51e min. op maat bediende en uit zijn voorzet wist Jan Jaspers SSS-doelman Guus Tieleman van dichtbij opnieuw te passeren: 3-0. Een slippertje in de OSV-verdediging bood Dennis den Haan in de 69e min. nog de gelegenheid om de 3-1 binnen te schieten. De bezoekers drongen hierna nog wel aan om iets aan de achterstand te doen, maar slaagden nauwelijks in het creëren van serieuze doelkansen. De thuisploeg toonde zaterdag het juiste karakter en werd daarvoor terecht beloond met een verdiende overwinning.

OSV Oud-Beijerland – SSS 3-1 (2-0): 1. Loek Visser 1-0; 26. Jordy Westein 2-0; 51. Jan Jaspers 3-0; 69. Dennis den Haan 3-1.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Loek Visser (89. Huub van de Hoogt), Wesley Koedam, Quinton Burk en Nick van Dijk –– Jordy Westein, Tim Wiendels (73. Stephan Baaij), Damon Tol en Esra Pieters (89. Dylan de Vroed) –– Jan Jaspers en Dedier Bos.

SSS: Guus Tieleman –– Jasper van de Velde, Roy van Raam (46. Stefan Bervoets) en Ernesto Figueira –– Tim van Zetten (80. Max van der Sluijs), Feni Bileti (57. Geir Sizoo), Stan de Bruin, Niels Nederlof (57. Antonie Robalo Monteiro) en Frank van der Linden –– Mark de Bie (57. Tobi Fasanya) en Dennis den Haan.

De prima leidende arbiter Manuel Lopes uit Rotterdam toonde gele kaarten aan Dedier Bos en Loek Visser van OSV en aan Dennis den Haan van SSS