OSV Oud-Beijerland neemt de punten mee bij De Zwervers

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft zaterdagmiddag bij De Zwervers op sportpark ‘De Groote Stee’ de punten mee naar huis weten te nemen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper trok, na een 0-1 ruststand, met 1-2 aan het langste eind. Het thuisteam van trainer Peter Huisman zit in de hoek waar de klappen vallen en onderstreepte dit na een kwartier spelen ook nog eens met een eigen doelpunt. Ofschoon de bezoekers een prima, sterke openingsfase kenden, was het toch Sander Risseeuw, die een voorzet van Dedier Bos zodanig van richting veranderde, dat doelman Justin Poulisse geslagen was: 0-1. De thuisploeg daarentegen had tien minuten later minder geluk, toen OSV-doelman Donovan Levestone al geklopt was, maar Nick van Dijk de bal op de doellijn wist te keren. Echte kansen deden zich nauwelijks voor. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. Arbiter Toon van der Bend negeerde in de 55e min. echter (ten onrechte ditmaal) een vlagsignaal en uit de voorzet van Mohammed Taibi was het Sander Gorter, die de bal wist binnen te schieten: 1-1. De vele wissels deden het spel echter veranderen in een ‘kick and rush’ spelletje, waarin de lange bal veelvuldig werd gehanteerd. Het leverde voor beide doelen wel hachelijke momenten op, maar geen uitgespeelde doelkansen. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat het beslissende doelpunt uit een standaard situatie voortkwam. Nadat doelman Justin Poulisse in de 82e min. met een fraaie redding nog een treffer van Esra Pieters wist te voorkomen, was het Dedier Bos, die uit de corner de bal in een keer in de verre bovenhoek deed belanden: 1-2. Met veel inzet wist OSV vervolgens deze voorsprong in de slotfase vast te houden en zo de belangrijke drie punten in de wacht te slepen.

IJVV de Zwervers – OSV Oud-Beijerland 1-2 (0-1): 16. Sander Risseeuw 0-1 e.d.; 55. Sander Gorter 1-1; 82. Dedier Bos 1-2.

IJVV de Zwervers: Justin Poulisse –– Soufian Bouchnafa, Aleksandar Bogdanovic, Sander Risseeuw en Dennis van Leeuwen –– Jeffreij Boslooper, Ferry Leertouwer, Ivar Poldermans en Mohammed Taibi (83. Keanu Linkers) –– Rachid Boudal (46. Melvrik Malik Fernandes) en Sander Gorter (76. Luc van Leeuwen).

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Youri van Ruiven, Wesley Koedam (60. Loek Visser), Quinton Burk en Nick van Dijk –– Jordy Westein, Stephan Baaij, Dylan de Vroed (60. Esra Pieters) en Tim Wiendels (70. Marco van Daalen) –– Dedier Bos en Jan Jaspers (70. Kenzo Sanches).

Arbiter Toon van der Bend toonde in dit sportieve duel gele kaarten aan Mohammed Taibi en Rachid Boudal van De Zwervers en aan Jordy Westein en Stephan Baaij van OSV.