OSV Oud-Beijerland laat punten in Den Bommel achter

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag sportpark ‘De Kruus’ in Den Bommel met lege handen moeten verlaten. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper slaagde er niet in om, na een 1-0 ruststand, een 2-1 achterstand ongedaan te maken. Niet alleen de kou, maar vooral de stevige wind speelde vanmiddag op sportpark ‘De Kruus’ een voorname rol. De bezoekers hadden daar in de eerste helft grote moeite mee. Ondanks het veelvuldig balbezit werd doelman Sander van Reijn zelden met schoten op de proef gesteld. De spaarzame tegenaanvallen van de thuisploeg zorgden voor meer doelgevaar. Toch viel het doelpunt voor de thuisploeg op een moment, dat deze niet verwacht werd. Uit een hoekschop vanaf de linkerkant werd de inzet in de 38e min. door OSV-doelman Donovan Levestone in eerste instantie nog prima gekeerd, maar was het Johan Kornet die in de rebound van dichtbij wel voor de 1-0 zorgde. Na de rust gingen de bezoekers meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten in de 55e min. toch de 2-0 incasseren. Een vrije trap van Johnno Bakker werd door Patrick Verolme in de loop zodanig verlengd dat de OSV-doelman gezien was. Al snel stond de 2-1 echter alweer op het scorebord. Uit een corner was het Loek Visser, die in de 58e min. kans zag in een kluwen van spelers de bal over de doellijn te werken. De druk op de thuisploeg werd almaar groter en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Een schot van Jordy Westein ging in de 80e min. rakelings voorlangs en in de herkansing deed Esra Pieters vanaf de andere kant hetzelfde. Het zat er echter niet meer in vanmiddag. De thuisploeg kon dan ook opgelucht adem halen na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Herwin van der Maat. Den Bommel kan zich nu opmaken voor het belangrijke inhaalduel van dinsdagavond a.s. bij en tegen IJVV de Zwervers.

Den Bommel – OSV Oud-Beijerland 2-1 (1-0): 38. Johan Kornet 1-0; 55. Patrick Verolme 2-0; 58. Loek Visser 2-1.

Den Bommel: Sander van Reijn –– Johan Kornet (75. Daniël Mullenberg), Stefan Klink, Luca van den Boogert en Corné Op ‘t Hof –– Thomas Engels, Frank Post, Patrick Verolme, Jesper van den Hoek en Johnno Bakker (89. Tony Tieleman) –– Wesley Bakker. OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Youri van Ruiven (75. Kenzo Sanches), Loek Visser (61. Wesley Koedam), Quinton Burk en Nick van Dijk ––

Tim Wiendels (61. Jordy Westein), Esra Pieters en Damon Tol –– Dedier Bos, Dylan de Vroed en Jan Jaspers.

Arbiter Herwin van der Maat uit Alphen aan den Rijn toonde gele kaarten aan Thomas Engels van Den Bommel en aan Youri van Ruiven en Damon Tol van OSV.