Demi Bakhuizen en Stefan Hanszen van Hoeksche Branders ontvingendeze week uit handen
van wethouder Paul Boogaard een herkenningsteken van Foodlab Hoeksche Waard. De
koffiespecialist brandt in de winkel in Heinenoord zelf de koffiebonen en vertelt bezoekers
het verhaal achter eerlijke koffie.
Vers gebrande koffiebonen
Het aantal (agrarische) ondernemers binnen Foodlab Hoeksche Waard groeit. Vanaf deze week is ook
Hoeksche Branders uit Heinenoord aangesloten bij het initiatief. Vorig jaar begonnen eigenaren Demi
Bakhuizen en Stefan Hanszen met het importeren van koffiebonen van over heel de wereld om deze
in de Hoeksche Waard vers te branden. Hanszen: “We verkopen alleenduurzaam geteelde
koffiebonen waarbij de boeren eerlijk betaald krijgen ende handelsketen zo min mogelijk
tussenschakels kent.Dat verhaal geven we onze klanten in de winkel graag mee. Met die wetenschap
smaakt de koffie nét even wat lekkerder.” Op de stoep voor de winkel staat vanaf vandaag een mooi
en praktischbord als herkenningsteken van Foodlab Hoeksche Waard.
Korte ketens
FoodlabHoeksche Waard is een verzamelnaam van initiatieven die bijdragen aan een betere toekomst
voor de boeren, telers en andere ondernemers die lokaal voedsel produceren. Hierbij wordt ingezet
op gezonde bodems door onderzoek en ontwikkeling op het gebied van volhoudbare landbouw, korte
ketens die de afstand tussen boer en consument verkleinen en educatie. Wethouder Paul Boogaard:
“Je kunt het proces van koffiebonen branden hier van dichtbij beleven. Door bezoekers en klanten in
de winkel te vertellen hoe lastig het soms voor boeren is om, zelfs hier in de Hoeksche Waard, een
eerlijke prijs voor hun product te krijgen, verkleinen we letterlijk en figuurlijk de afstand tussen boer
en consument.” De digitale belevingskaart op www.visithw.nl is hiermee een locatie rijker.
Geïnteresseerdenvinden er een overzicht welke locatiesonderdeel zijn van het Foodlab Hoeksche
Waard.