Fikse thuisnederlaag ’s-Gravendeel tegen Nieuwerkerk

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft niet kunnen verrassen tegen lijstaanvoerder Nieuwerkerk en ging met 0-6 hard onderuit.

In het begin het gebruikelijke aftasten, maar al gauw kreeg Nieuwerkerk grip op de wedstrijd. Al na negen minuten een waarschuwingsschot van Stefan van de Vlegel, dat maar net naast ging.

Kort hierna deed Zoey Hoogwerf voor ’s-Gravendeel een poging van grote afstand. Hij zag doelman Kevin de Geus ver voor zijn doel staan en probeerde met een boogbal de doelman te passeren, maar De Geus was net op tijd om dit te verijdelen.

Voor het kwartier kwamen de gasten op 0-1. De bal werd niet goed weggewerkt uit het ’s-Graven-deelse strafschopgebied. De bal belandde bij Roy de Oude die de 0-1 op zijn naam mocht zitten.

Vlak na dit doelpunt een knap opgezette aanval aan ’s-Gravendeelse zijde. Via Luke Remijn kwam de bal vanaf rechts bij Youri Ton, die bereikte Perrie Huisman, maar die mikte over.

Ricardo Bakker kon na twintig minuten redding met de voet brengen toen Remco Langerveld op hem afstevende. Maar de doelman was vier minuten later kansloos toen vanaf de linkerzijde Bart Slob zich vrij eenvoudig langs enkel ’s-Gravendeelse verdedigers slalomde en de 0-2 binnenschoot.

Youri Ton had hierna de pech, dat de lat in de weg lag voor de aansluitingstreffer.

’s-Gravendeel kwam kort hierna zelfs op een 0-3 achterstand. Er werd niet goed ingegrepen waardoor Remco Langerveld mocht scoren.

Voor de rust werd het leed nog meer verergerd voor ’s-Gravendeel. Luke Remijn stopte zijn tegenstander met een sliding op een verkeerde manier af. Scheidsrechter Van Drunen kon niets anders doen, dan terecht naar de elfmeterstip wijzen. Shane van den Engel schoot de strafschop feilloos binnen. De 0-4 stand was tevens de ruststand.

Na de gebruikelijke thee en de aanwijzingen van de trainers, probeerde ’s-Gravendeel wat aan de achterstand de doen. Maar aan die illusie werd al na vijf minuten een einde gemaakt toen Stefan van de Vlegel de 0-5 op het scorebord bracht.

’s-Gravendeel liep achter de feiten aan. Zo kon Ronald van Wingerden met een uiterste inzet nog voorkomen dat het 0-6 werd. En hielp de paal ‘s-Gravendeel even later.

Die stand werd wel door Nieuwerkerk behaald. Heel knullig balverlies op het middenveld deed Shane van den Engel in balbezit komen, die vrij eenvoudig de 0-6 kon noteren.

Een minuut voor het eindsignaal krulde Maurits Kuiper de bal nog fraai over de muur na een toegewezen vrije trap op de rand zestien. De redding van Kevin de Geus was even zo fraai, waardoor de 0-6 eindstand op het scorebord bleef staan.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Ronald van Wingerden, Lorenzo v/d Heijden, Leon de Jong, Maurits Kuiper, Ryan Aarnoudse (62ste Tristan Ton), Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Perrie Huisman, Luke Remijn (62ste Daan van Son), Kevin Fortuin (62ste Nick Kranendonk)

Opstelling Nieuwerkerk:

Kevin de Geus, Bart Meeske (Valentijn Kittel), Menno Homan, Rens Blok (Kas Hoenderop), Rick Kramer (Bilal Ouahabi), Rowendey Schoop, Shane v/d Engel, Roy de Oude, Bart Slob, Stefan v/d Vlegel (Tim Teeuwen), Remco Langerveld (Rick v/d Kreke)

Scheidsrechter: J. van Drunen uit Maasdam

Scoreverloop:

14de 0-1 Roy de Oude

24ste 0-2 Bart Slob

34st 0-3 Remco Langerveld

38ste 0-4 Shane van den Engel (strafschop)

50ste 0-5 Stefan van de Vlegel

77ste 0-6 Shane van den Engel

Gele kaart:

Maurits Kuiper (’s-Gravendeel)