Asieldier(en) van de Week

Al sinds het begin van 2021 is het druk in het konijnen- en knaagdierenverblijf van De Dierenstee. Aan het begin van dit jaar leek het erop dat de grootste drukte voorbij was, maar toen bleek een van de zwerfkonijnen zwanger te zijn. Zij heeft inmiddels het leven geschonken aan vier kleintjes. Vervolgens bleek dat de drie voedsters van een vijftal bewust achtergelaten konijnen óok zwanger waren. Twee van hen zijn inmiddels bevallen en de ander zal snel volgen. Over enkele maanden komen er dus veel jonge konijntjes beschikbaar voor adoptie, zij zullen zoveel mogelijk in duo’s geplaatst gaan worden.

Helaas wachten er nog steeds een aantal rammetjes uit een nestje van vorig jaar op een thuis. Deze broertjes met de namen Sunny, Icey, Foggy, Windy en Misty, maakten deel uit van een groot nestje van tien konijnen, dat eind juli geboren is. Hun zusjes zijn allemaal geplaatst, maar de rammetjes wachten helaas nog steeds op een thuis. Het zijn zowel kortharige als half langharige konijntjes in wildkleur en zwart, die allemaal nog vrij schuw zijn en menselijk contact spannend vinden. Deze diertjes hebben dus wat meer tijd en aandacht nodig, iets waar hun toekomstige baas echt rekening mee moet houden. Veel ruimte is ook heel belangrijk, want de rammetjes zijn naast schuw ook ondernemend en nieuwsgierig.
Wie interesse heeft in deze konijnen en een van hen wil proberen te koppelen aan een eigen voedster, kan contact opnemen met De Dierenstee.


Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.