1000ste doosje kunst verkocht!

Het kleine doosje met kunst van kunstenaars uit de Hoeksche Waard is binnen een jaar uitgegroeid tot een groot netwerk. Present.Je.Kunst is in april 2021 begonnen om de kunstenaars uit de Hoeksche Waard weer perspectief te geven in een tijd dat er niets meer kon. Daar is gretig gebruik van gemaakt. 35 kunstenaars staan er op de lijst van deelnemers aan dit mooie initiatief. En deze week was het zo ver, het 1000ste doosje is verkocht. Boek en kadoshop Bij Arie is een enthousiast verkooppunt en zij hadden de eer om dit bijzondere doosje te verkopen. Eveline Baardwijk was de koper en fan van het eerste uur. Ze is ondertussen een verwoed verzamelaarster van de kleine kunstwerkjes. “Het is zo leuk om op deze manier de kunstenaars uit de buurt te leren kennen” zegt Eveline. Ook Arie is erg enthousiast. “Toen ik hoorde dat ik onderdeel kon zijn van dit project ben ik er gelijk ingesprongen, ik ondersteun de kunstenaars erg graag”.

De organisatie is ook zeer blij met deze mijlpaal. “Ik had nooit gedacht dat we nu al op zoveel verkochte doosjes zouden zitten” zegt organisator Pauline van der Wijk. “We zitten nog vol met plannen dus op naar doosje 2000!” Verkooplocaties en deelnemende kunstenaars zijn te vinden op www.presentjekunst.nl