’s-Gravendeel verliest van De Jonge Spartaan

’s-Gravendeel heeft geen vervolg kunnen geven aan de twee winstpartijen die het vorige week heeft behaald. Er stond een straffe wind op sportpark Spartacus. Uiteraard hadden beide ploegen daar last van.

De Jonge Spartaan was de ploeg die wat vaker ten aanval trok. Jordy Frank was voor de thuisspelende ploeg degene die de eerste kans kreeg, maar die niet kon verzilveren. Kort hierna kreeg voor ’s-Gravendeel Youri Ton de mogelijkheid om te scoren. In plaats van zelf de kwaliteiten van doelman Ferry de Koning te testen, wilde hij een vrijstaande medespeler vinden die misschien in een betere scoringspositie stond. De bal bereikte die medespeler niet.

’s-Gravendeel kwam na zo’n twintig minuten spelen op achterstand. Er werd niet goed ingegrepen door de ’s-Gravendeelse defensie, waardoor Pim Grootenboer de bal vanaf rechts kon voorgeven. Met een subtiel tikje zorgde Wiljan Driece ervoor dat de 1-0 op het scorebord verscheen

Er werden nadien niet echt veel kansen gecreëerd door De Jonge Spartaan en ’s-Gravendeel. Beide doelmannen hoefden niet echt meer in actie te komen.

De wind draaide ietwat van richting, zodat ’s-Gravendeel hiervan wat kon profiteren. Zo kon Ryan Aarnoudse vanaf de rechterflank langs wat spelers spurten, hij gaf de bal voor maar Zoey Hoogwerf kwam net een teenlengte te kort om de doelman de verrassen. Niet veel later kon Ferry de Koning knap redding brengen na een vlammend schot van Perrie Huisman.

’s-Gravendeel moest het inmiddels stellen zonder aanvoerder Youri Ton. Die moest gehavend het veld verlaten, net als zijn vader assistent-scheidsrechter Rien Ton in de eerste helft. Youri Ton moest na een flinke charge gewisseld worden, daar waar misschien een gele kaart op zijn plaats was geweest voor de speler die hem attaqueerde.

’s-Gravendeel had het geluk dat de paal hielp toen Michael Sloof een vrije trap over de muur krulde. Maar het leed werd toch erger voor ’s-Gravendel. Knullig balverlies deed Wiljan Driece in balbezit komen. Hij kon vrij eenvoudig alleen doorlopen op Ricardo Bakker, die kansloos was nadat de aanvoerder de bal in de korte hoek schoof, 2-0.

Tegen het eind van de wedstrijd kregen Ryan Aarnoudse en Zoey Hoogwerf nog mogelijkheden om de hatelijke nul voor ’s-Gravendeel weg te poetsen, maar doelman Ferry de Koning hield zijn doel schoon, waardoor er puntloos de zevenenveertig kilometer terugreis aanvaard moest worden.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor ’s-Gravendeel. Dan is op sportpark de Vaan BZC/ Zuiderpark de tegenstander die vandaag van VVOR wisten te winnen.

Aanvang aan de Oldegaarde is 15.00 uur.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Jan Willem van Lente, Dennis Baars, Wiljan Driece, Michael Sloof(Olaf Tillema), Jordy Frank, Rick Schellevis, Koen Vervloed (Norman Leune)

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Luke Remijn (68ste Tristan Ton), Ronald van Wingerden, Nick Kranendonk, Maurits Kuiper, Kevin Fortuin (46ste Nathan Verbeek), Leon de Jong, Youri Ton (60ste Bryan Bos), Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman

Arbiter A. Afalah uit Berschenhoek

Scoreverloop:

20ste 1-0 Wiljan Driece

72ste 2-0 Wiljan Driece

Gele kaart:

Maurits Kuiper (’s-Gravendeel)