Minister Mark Harbers bezoekt de Hoeksche Waard

Mark Harbers (VVD), Minister voor Infrastructuur en Waterstaat, heeft op zondag 13 maart de Hoeksche Waard bezocht. In een openhartig gesprek met ondernemers en logistiek experts is hij bijgepraat over de uitdagingen die er zijn voor de
Hoeksche Waard om bereikbaar te blijven.
Harbers kent de Hoeksche Waard goed. Niet alleen bezoekt hij de Hoeksche Waard regelmatig, ook in 2019 was hij samen met een VVD-delegatie uit de Tweede Kamer en de Provincie Zuid-Holland al beroepshalve in de Hoeksche Waard.
In het rondetafelgesprek spraken de ondernemers hun zorg uit over de bereikbaarheid tijdens de grote renovaties van de Heinenoordtunnel en Haringvlietbruggen. Ze benadrukten dat deze projecten goed op elkaar afgestemd moeten worden. Ook de in het regeerakkoord benoemde tolvrije Kiltunnel kwam aan de orde. Harbers gaf aan dat bij het invoeren van het rekeningrijden de tol op de tunnel mogelijk verdwijnt. Zowel de ondernemers als de VVD-fractie benadrukten dat voor die tijd de N217 aangepakt moet worden om het eiland bereikbaar te houden. Gezamenlijk vroegen ze de minister om vooral samen
met de andere overheden zoals de Provincie Zuid-Holland en het Waterschap Hollandse Delta goed samen te werken. Het aanbod en de optimalisatie van het openbaar vervoer is ook besproken Het bezoek werd afgesloten met een rit over de N217 richting de Kiltunnel om het belang van een goede ontsluiting te benadrukken.
Na afloop concludeerde lijsttrekker Arnold de Man: “Wij zijn enorm blij dat de minister en de ondernemers onze uitnodiging hebben aangenomen om uit eerste hand niet alleen de zorgen, maar ook de mogelijke oplossingen te bespreken. Mobiliteit en bereikbaarheid zijn voor de VVD enorm belangrijk en hebben een prominente plek in ons verkiezingsprogramma.”
Bij het gesprek waren aanwezig Simon van der Mark van Van der Mark Transport, bestuursleden Philip den Eerzamen en Marius Konijnendijk van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en Hessel Visser – adviseur logistieke oplossingen – en de VVD-fractieleden Arnold de Man, Leon Niemantsverdriet en Odila Sibrijns.