Medailleregen ZVS bij vierde deel Nationale Zwemcompetitie te ’s-Gravendeel

Zaterdag 12 maart 2022 werd het vierde deel van de Nationale Zwemcompetitie (NZC) gezwommen in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Deelnemende verenigingen: Z&PC Rotterdam, ZV Strijen en ZVS (’s-Gravendeel) Oorspronkelijk zou er nog een vierde vereniging aan de start verschijnen, maar voor aanvang van het seizoen kon er geen volledige zwemploeg samengesteld worden en besloten zij niet in te schrijven. Een zwemwedstrijd met slechts drie deelnemende verenigingen en kleine afvaardigingen zorgt al snel voor een snelle doorloop.

Vorig weekend kon de tweede helft van het zwemseizoen in Rotterdam eindelijk worden hervat door het vervallen van de meeste coronamaatregelen. Deze zaterdag vormde het eigen zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel het strijdtoneel voor een nieuwe wedstrijd. Zwemmen in het eigen bad geeft voor velen toch een vertrouwd gevoel en dat bleek wel uit de behaalde resultaten. Van de achttien individuele starts werd er zeventien keer een medaille behaald waarvan elf een gouden kleur hadden. Daarnaast sneuvelden er dertien persoonlijke records. Alianne Rollof, Renzo van Boven, Simone Brobbel en Lisa Maat wisten ieder hun beide afstanden met goud te bekronen. ZVS kon terugkijken op een zeer geslaagde middag en kijkt al weer rijkhalzend uit naar de volgende wedstrijd in Papendrecht op 2 april 2022.

Goud: Alianne Rollof (100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag), Grace van den Berg (100 meter wisselslag), Jana Willemstein (100 meter schoolslag), Lieve van den Berg (100 meter vlinderslag), Lisa Maat (50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag), Renzo van Boven (100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag), Simone Brobbel (25 meter rugslag en 50 meter vlinderslag)

Zilver: Jana Willemstein (50 meter rugslag), Dewi Sint-Nicolaas (100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag), Lynn Schoester (50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag) Brons:

Lieve van den Berg (100 meter wisselslag)