Holland Zingt voor Oekraïne

Het Christelijk Reiskoor ‘Holland Zingt’ organiseert een Online Benefietconcert voor de slachtoffers die door de oorlog in Oekraïne getroffen worden. De opnames voor dit concert worden gemaakt in de Grote of Sint Janskerk te Schiedam. Medewerking wordt verleend door Mirjam Feijer, sopraan – Noortje van Middelkoop, panfluit – Jan Lenselink, vleugel en Bert Kruis, orgel. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent André van Vliet. Evenals zoveel andere koren heeft ook Holland Zingt ruim 2 jaar niet op kunnen treden door de Corona pandemie. En het was dan ook een blij vooruitzicht dat het concert in Schiedam weer door kon gaan. Er werd een programma samengesteld en besloten werd om het concert uit te zenden via YouTube. En tegelijkertijd kwamen de eerste berichten over de oorlog in de Oekraïne en iedereen weet inmiddels door welk leed en verdriet de inwoners van dat land getroffen worden. Als gevolg daarop maakte ook Holland Zingt snel de keuze om de opbrengst van het concert in z’n geheel te bestemmen voor deze mensen in nood. En omdat dit concert dus wordt uitgezonden via YouTube wordt dit dus een digitale collecte. De uitzending vindt plaats op zaterdag 26 maart om 20.00 uur en zal daarna nog enige weken online blijven staan, zodat men ook op een later tijdstip kan kijken èn doneren. Het banknummer waarop men een bijdrage kan storten is NL63INGB0007659267 t.n.v. Holland Zingt o.v.v. Oekraïne .

En dan nog wat informatie over het programma: dirigent André van Vliet heeft een afwisselend programma samengesteld waarin ook een aantal bekende liederen zullen klinken. We noemen u alvast ‘Sanctus’ van componist Th. Verheij, ‘Maranatha’ waarbij Hans Maat de tekst schreef en Lennart Moree een prachtige koorbewerking maakte. Verder het bekende lied ‘Een toekomst vol van hoop’ en een medley van 3 spirituals met o.a. Roll, Jordan roll. Uiteraard vermeldt het programma ook solo’s van sopraan, panfluit, orgel en piano. Kortom zeer zeker een aanbeveling om dit concert te gaan bekijken en te beluisteren. Voor meer informatie over het concert en het koor en hun plannen voor de toekomst kunt u terecht bij Leen Koster, telefoon 06-28571581 of via de email: www.hollandzingt.nl. Ook nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom!

De koorleden zijn afkomstig uit de regio Hoeksche Waard, Drechtsteden, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving