De Ontdekdezorg week komt eraan!

Van 14 t/m 19 maart vindt de 10e editie van de Ontdekdezorg week plaats. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen (online en offline) rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

De afgelopen twee jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van groot belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door Corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De Ontdekdezorg week helpt bij het beantwoorden van deze vragen.

Om te laten zien hoe aantrekkelijk werken in zorg en welzijn is, hebben we dit in beeld gebracht. En wie kunnen dit beter laten zien en vertellen dan de zorgmedewerkers zelf? Dit doen we in samenwerking met het online loopbaanplatform Tmrrw. Vanaf 14 maart zijn alle video’s van zorg- en welzijnsmedewerkers uit onze regio te zien op www.zorgenwelzijnwerkt.nl/ontdek.

Naast deze video’s worden er ook lokale activiteiten georganiseerd zodat je direct kennis kunt maken met zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt. Speeddaten, een proefles volgen, online meelopen of binnenlopen tijdens een open avond? Alle activiteiten zijn te vinden via www.ontdekdezorgweek.nl.

De Ontdekdezorg week wordt gezamenlijk georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, waaronder Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid. Dit doen we in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties