BVCB – SHO

Na de ontluisterende en teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen Terneuzense Boys (1-5) moest in de uitwedstrijd tegen BVCB worden geprobeerd het danig geschonden blazoen enigszins op te poetsen. Wat dan vooraf wel in Beijerlands voordeel sprak was dat de twee eerdere confrontaties in Bergschenhoek in winst werden omgezet en dat de thuiswedstrijd tegen BVCB eindigde in een 5-3 overwinning, je moet je toch ergens aan vasthouden…
In het seizoen 2013-14 werd het 1-4 en in 2018-19 werd het een zwaarbevochten 0-1 (doelpunt Ricky Bokhoven) en moest SHO meer dan één helft met tien man verder wegens de rode kaart die Bob Bison op een stormachtige middag goed vijf minuten voor de rust van Roelof Luinge kreeg voorgehouden vanwege onnodig en opzettelijk hands.
Voor wat het plaatsen van de poppetjes betreft had trainer Sander Fakkel ook nog wel een puzzeltje te leggen. Niet beschikbaar waren de keepers Peter Konings en Brian de Vaal en de veldspelers Dennis Groosjohan, Bowie van de Veerdonk, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart en Joost Both. De plaats onder de lat was nu voor Niels Steehouwer en hij deed zijn taak meer dan voldoende. Reservekeeper was Bas Feelders van O23. Zo stonden aan SHO kant slechts vijf spelers aan de aftrap die ook in de thuiswedstrijd tegen BVCB het eerste fluitsignaal binnen de lijnen meemaakten.

SHO begon goed en al in de derde minuut kopte Bart van Eck een voorzet vanaf de rechterkant binnen 0-1. Een betere opsteker kun je je niet wensen. Vervolgens gebeurde er eigenlijk weinig opwindends op het toch wel lastig te bespelen grasveld. BVCB ging natuurlijk op jacht naar succes, drong SHO terug op eigen helft maar veel leverde het allemaal niet op. Hooguit een paar pogingen waarbij de bal over de ballenvanger verdween. Ook een paar corners werden afgedwongen maar die werden probleemloos verwerkt. De paar counters van SHO bleven eveneens zonder gewenst resultaat.
Zoals SHO de wedstrijd begon zo begon de thuisploeg aan deel twee en ook dat leverde binnen een paar minuten resultaat op, Ricoberto Luijando was de doelpuntenmaker: 1-1. Er stak daarna een korte Bergschenhoekse storm op waarin SHO alles nodig had om overeind te blijven. Steehouwer had ook nog een goede redding nodig op een vrije trap om averij te voorkomen.
Nadat SHO weer meer grip kreeg dook Sander de Heus op in het strafschopgebied, kreeg een duw waardoor hij balverlies leed maar de tolerante scheidsrechter Van Yren liet doorspelen.
Na ruim 70 minuten haperde de buitenspelval van BVCB waardoor Tim de Pender, tot ieders en waarschijnlijk ook zijn eigen verbazing, zomaar vrije doorgang had op doelman Van der Molen die het schot van hem met het lichaam keerde. Helaas kon de invaller van SHO de rebound niet in het doel werken. Het had waarschijnlijk de beslissing in SHO’s voordeel opgeleverd.
In het restant van de wedstrijd werd het van weerskanten vrouwen en kinderen eerst met veel lange ballen om toch in ieder geval na 90 minuten nog een punt over te houden aan, eerlijk is eerlijk, een matige wedstrijd. De beide defensies hielden stand zodat inderdaad de 1-1 op het bord bleef. In ieder geval zagen de aanwezige Beijerlanders -in tegenstelling tot vorige week- hun favorieten volop strijd leveren. En dat is wat de komende weken ook nodig zal blijven.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Robin Winkels, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Roy van der Pligt, Ingmar van Bruggen, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Ricky Bokhoven, Bart van Eck.
Wissels SHO:
70’ Kevin Angel voor Sander de Heus
70’ Tim de Pender voor Roy van der Pligt
70’ Rik Schouten voor Ricky Bokhoven
77’ Andrew van Tiggelen voor Bart van Eck
Doelpunten:
03’ 0-1 Bart van Eck
48’ 1-1 Ricoberto Luijando
Kaarten:
Scheidsrechter Eddy van Yren had geel voor Kevin Angel Queijo van SHO en Evan Blom van BVCB.