Asieldier van de Week

Max is een kruising Jack Russell terriër van één jaar oud die de afgelopen tijd flink heeft getobd met zijn gezondheid. Inmiddels is duidelijk wat Max mankeert en is hij, met behulp van medicatie, weer de oude.

Max is een lieve en aanhankelijke hond met de typische karaktertrekken van een Jack Russell, namelijk energiek, enthousiast en heel druk! Daarnaast is Max ook een hele gevoelige hond die snel overprikkeld kan raken. Hij ervaart voornamelijk stress door de aanwezigheid van andere honden, daar kan Max ook flink naar uitvallen. Dit gedrag vraagt om een duidelijke leider als baas en een rustige omgeving, waar zo min mogelijk prikkels aanwezig zijn. Daarnaast is Max een druk ventje dat zijn energie kwijt moet

kunnen en die het waarschijnlijk heel leuk vindt om een hondensport te beoefenen. Zijn baas moet dus veel tijd en aandacht aan Max kunnen besteden, niet alleen als het gaat om het trainen van onwenselijk gedrag, maar er moeten natuurlijk ook leuke activiteiten met elkaar worden ondernomen.

Wat zijn gezondheid betreft: Max is geboren met een zogeheten ‘shunt’. Dit houdt in dat een bloedvat in zijn lever niet, zoals gebruikelijk, een paar dagen na de geboorte is gesloten. Daardoor heeft Max een extra bloedvat dat het bloed om de lever heen leidt. Het bloed wordt dus niet gereinigd en gifstoffen komen daardoor direct in het lichaam terecht. Max kan hier gelukkig prima mee leven, zolang hij maar medicatie krijgt. Die medicatie krijgt Max twee maal per dag en bestaat uit een drankje en een tablet. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 30 euro per maand.
Wie heeft er een rustige plek, zonder andere huisdieren en kinderen, in een prikkelvrije omgeving voor deze vrolijke druktemaker?

 
Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a    

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.