Asieldier van de Week

In De Dierenstee wachten twee katers met een soortgelijk karakter en gedrag op een nieuw thuis. Beiden hebben een pittig karakter en kunnen lief zijn, maar ook heel fel uit de hoek komen. De twee jaar oude Chester is een van hen.

Chester woonde de eerste maanden van zijn leven in en rond een bedrijfsloods, samen met heel veel andere katten. De dieren hadden weinig menselijk contact en ook Chester is slecht gesocialiseerd. Gelukkig vond hij snel een nieuw thuis, maar bijna drie jaar na plaatsing is Chester weer terug in De Dierenstee.

Chester is namelijk een schuwe en schrikachtige kater die erg onvoorspelbaar en fel is. Hij vindt het fijn om te kroelen, maar kan uit het niets omslaan en zelfs bijten. Ook als er geen contact plaatsvindt tussen jou en Chester, kan hij naar je toekomen en uitvallen. Waarschijnlijk heeft dit gedrag te maken met zijn slechte start, Chester heeft niet geleerd wat zijn grenzen zijn. De gedragstherapeut die werd ingeschakeld door Chesters vorige eigenaar, gaf aan dat Chester een trauma heeft en zich dominant voelde over zijn bazin en haar opeiste. Negeerde zij Chester, dan betekende dat voor hem: de aanval inzetten. Vreemd genoeg verliep het contact met de mannelijke baas van Chester een stuk beter.
Voor Chester wordt in de eerste plaats een baas gezocht die overweg kan met zijn felle gedrag. Daarnaast zal een rustige plek, bij voorkeur zonder andere katten, Chester goeddoen, maar het zal zijn gedrag niet verminderen. Een optie is een plek waar Chester buiten zijn gang mag gaan, bijvoorbeeld op een boerderij, maar waar hij wel een warme slaapplek heeft en aandacht krijgt, want daar heeft Chester toch behoefte aan.


Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag:                           11.00 uur tot 15.30 uur.