XerxesDZB-SHO

Ook SHO heeft de competitie kunnen hervatten nadat de afgelopen twee weken al diverse inhaalwedstrijden in 1B waren afgewerkt. Op een matig bezocht sportpark Faas Wilkes mocht SHO proberen om de tweede uitoverwinning van het seizoen te pakken tegen het als vierde geklasseerde XerxesDZB. In vier eerder bezoeken aan het in Zevenkamp gelegen complex wist SHO meer eenmaal te winnen en dat was bijna dertien jaar geleden op 7 maart 2009. SHO, net gedegradeerd uit de hoofdklasse, won op het toen nog niet opnieuw ingedeelde sportcomplex met 0-3. De doelpuntenmakers waren in die winstpartij Andrew Dias d’Ullois (nu Heinenoord), Serginho van Axel-Dongen (nu Ajax, oh nee: Nieuw Lekkerland) en Pieter Batenburg (nu:?).
SHO speelde vorige week een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen tweede klasser GJS, 4-1 winst, en leek daarmee klaar te zijn voor het vervolg in de strijd om de punten.
Nog twee puntjes van aandacht vooraf in de nasleep van de laatste wedstrijd tegen Oranje Wit. Door dubbel geel voor Danny Kerpel moest hij plaatsnemen op de tribune waar hij zich in gezelschap wist van zijn trainer Sander Fakkel, die voor een niemendalletje na afloop van dezelfde wedstrijd van scheidsrechter Akkaya de rode kaart kreeg.
Door de absentie van Kerpel werd het centrale duo achterin nu gevormd door Dennis Groosjohan en Robin Winkels. Dat het weer even zoeken was bleek al in de openingsminuut toen bij de eerste Rotterdamse aanval de bal de lat boven doelman Peter Konings toucheerde.
Even leek het erop dat SHO meteen al als en aangeslagen bokser in de touwen zou komen te hangen maar het viel mee en de draad kon worden opgepakt. De thuisclub had wel aanzienlijk meer balbezit maar kon daar eigenlijk opvallend weinig mee.
Na 18 minuten een royale kans voor SHO. Na een hard schot van Kevin Angel moest doelman Hagendijk de bal lossen waarna Tim de Pender vrij voor het doel de bal naast mikte. Het zou later de beste kans voor SHO blijken te zijn geweest. In het eerste bedrijf hielden de twee ploegen elkaar verder wel in evenwicht, al kregen de aanwezigen weinig spectaculairs voorgeschoteld.
Na de thee gingen de zebra’s meer aandringen en Konings moest meteen al een uiterst link kopballetje uit de benedenhoek tikken. SHO werd teruggedrongen en ging meer en meer de lange bal hanteren. De uit de kluiten gewassen centrumverdedigers van Xerxes wisten daar wel raad mee en voor de drie Beijerlandse aanvallers, Sander de Heus, Kevin Angel en Tim de Pender was er nauwelijks eer te behalen.
Na ruim een uur moest Peter Konings tweemaal nadrukkelijk optreden om averij te voorkomen. Op driekwart van de wedstrijd had Leonardo de Pina een forse tackle nodig om Bart van Eck te stuiten en mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Robbie Tiesinga, die overigens prima en niet kinderachtig floot, het voorval met slechts geel bestrafte. De geblesseerd geraakte Van Eck werd even later vervangen door Ingmar van Bruggen. Hoewel het voor SHO hoofdzakelijk tegenhouden werd leek het op een doelpuntloze deling uit te draaien tot een goede tien minuten voor tijd de opgestoomde Wembley Paulino Reyes een voorzet gaf die door Leonardo de Pina, de man van de gele kaart, werd binnengeschoten: 1-0.
bij SHO kwamen Ricky Bokhoven en Joost Both er nog in voor Giovanni Breevaart en Rowdy Rijsdijk maar dat mocht niet meer baten. In bijna de slotminuut gooide invaller Marvin Strik de strijd in het slot: 2-0. Zo blijft SHO na een -zacht gezegd- uiterst matige wedstrijd met lege handen en blijft derhalve ook bivakkeren in de onderste regionen.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Robin Winkels, Bowy van de Veerdonk; Bart van Eck, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Kevin Angel; Tim de Pender, Sander de Heus.
Wissels SHO:
67’ Ingmar van Bruggen voor Bart van Eck
81’ Ricky Bokhoven voor Giovanni Breevaart
83’ Joost Both voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunten:
81’ 1-0 Leonardo de Pina
90’ 2-0 Marvin Strik
Kaarten:
Scheidsrechter Robbie Tiesinga had geel voor Leonardo de Pina van XerxesDZB.