Verlies ’s-Gravendeel tegen Zwarte Pijl 0-2

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft de thuiswedstrijd tegen Zwarte Pijl niet in winst kunnen omzetten. De amusementswaarde van zeker de eerste helft was niet echt hoog te noemen. Beide ploegen grossierden in fouten. Aan ’s-Gravendeelse zijde was het lastig om op de juiste manier een medespeler te vinden. Echter na ruim een kwartier spelen was het Zoey Hoogwerf die de eerste kans

kreeg. Hij nam de bal vanuit de lucht in één keer op zijn slof nadat Ryan Aarnoudse de bal vanaf rechts voorgaf. De bal zeilde naast. Enkele minuten later was het Aarnoudse zelf die de voorsprong voor ’s-Gravendeel kon aanteken. De vleugelaanvaller mikte naast. Zwarte Pijl werd via Agbor Eyongakpa nog gevaarlijk, doelman Ricardo Bakker stond goed op zijn plaats en hield tot op dat moment zijn doel schoon. De brilstand die op het scorebord stond was dan ook de ruststand.

Na de theepauze werd de wedstrijd ietwat aantrekkelijker voor de neutrale toeschouwer (indien aanwezig). Al na vijf minuten spelen kreeg ’s-Gravendeel een riante kans via Youri Ton. De middenvelder raakte de bal te zacht waardoor doelman Evander Bendt de bal vrij makkelijk kon verwerken. Na deze actie was het Zwarte Pijl dat wat nadrukkelijker de gang naar het ’s-Gravendeelse doel maakte. Het was Rashid Gerard die net niet trefzeker kon zijn voor de Rotterdammers.

Minuut vijfenzestig (volgens de klok van de verslaggever) een tegenvaller voor de thuisploeg. In een wat rommelige situatie in de defensie van ’s-Gravendeel werkte Lorenzo van der Heijden zijn tegenstander binnen de zestienmeter tegen de grond. Arbiter Obradovic kon dan ook niets anders doen dan naar de stip wijzen.

Agbor Eyongakpa stuurde doelman Bakker naar de verkeerde hoek en schoot beheerst de 0-1 binnen. ’s-Gravendeel had dus nog tijd om wat aan de vervelende achterstand te doen. Maar deze middag lukte het diverse malen niet om een medespeler te vinden met hetzelfde kleur shirt.

Zwarte Pijl kreeg via Regi Nooitmeer een kopkans om de voorsprong te verruimen. Dat lukte hem niet, maar een minuut later lukte het de Rotterdammers om wel op 0-2 te komen. Rashid Gerard schoof heel simpel de bal achter Ricardo Bakker. ’s-Gravendeel was hierna niet bij machte om de nul weg te werken. Voor het eindsignaal probeerde Maurits Kuiper het nog middels een vrije trap om die in één leer op het doel te vuren, maar Evender Bendt bokste de bal knap uit zijn doel.

’s-Gravendeel kon dan ook niet anders toezien hoe Zwarte Pijl na negentig minuten met de winst aan de haal ging.

Volgende week reist ’s-Gravendeel richting Rotterdam om het op te nemen tegen FC IJsselmonde. Aanvang op Sportpark Olympia is 15.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Luke Remijn, Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Nathan Verbeek (46ste Ronald van Wingerden), Maurits Kuiper, Job van der Vorm, Youri Ton, Ryan Aarnoudse (84ste Dustin Zomerhuis), Zoey Hoogwerf, Kevin Fortuin (62ste Perrie Huisman)

Opstelling Zwarte Pijl:

Evander Bendt, Marciano Bruma, Gregory Doesburg (Jesaja Wijngaarde), Gavir Breidel, Ismael Celen, Agbor Eyongakpa, Rahsid Gerard (Oswaldo Peiter), Mitchell Simson (Charble Triebel), Axel Brown, Ginayero Triebel, Regi Nooitmeer

Arbiter; P, Obradovic uit Rotterdam

Scoreverloop:

65ste 0-1 Agbor Eyongakpa (strafschop)

71ste 0-2 Rashid Gerard

Gele kaarten:

Lorenzo van der Heijden (’s-Gravendeel)

Rashid Gerard (Zwarte Pijl)