SHO – GJS

Als laatste voorbereiding op de competitiehervatting speelde SHO in eigen huis een oefenwedstrijd tegen GJS. Op het zonnige maar desondanks koude Beijerlandse sportpark nam SHO meteen het heft in handen. Al na acht minuten kwam SHO op voorsprong door een doelpunt van Bowie van de Veerdonk die vanaf de linkerkant met een diagonale schuiver de keeper het nakijken gaf: 1-0.
Precies na het eerste kwart van het duel werd de marge verdubbeld door Tim de Pender die een assist van Van de Veerdonk verzilverde: 2-0. De Gorinchemse gasten gaven goed tegenspel maar konden doelman Peter Konings nauwelijks werk bezorgen. In ieder geval was het voor de (Beijerlandse)toeschouwers aangenamer om naar te kijken dan vorige week bij Spijkenisse - SHO.
Meteen na de pauze kopte Sander de Heus een door Rowdy Rijsdijk genomen corner prima binnen: 3-0.
Na een uur verschenen er bij SHO vier verse krachten binnen de lijnen maar de schwung bij de wit/zwarten was er daarmee wel even uit. GJS kreeg een aantal mogelijkheden wat uiteindelijk ook een doelpunt opleverde: 3-1. Even later werd bij een uitval Ricky Bokhoven binnen de zestien aangetikt wat een penalty tot gevolg had. Rowdy Rijsdijk, vrijwel altijd trefzeker vanaf de stip, zag ditmnaal de keeper redding brengen. Een paar minuten later werd wederom een door Rijsdijk genomen hoekschop door Robin Winkels, een andere routinier bij SHO, binnengekopt: 4-1. Een mooie opsteker voor SHO met het oog op komende zaterdag: XerxesDZB uit.
Doelpunten:
08’ 1-0 Bowie van de Veerdonk
22’ 2-0 Tim de Pender
47’ 3-0 Sander de Heus
72’ 3-1
80’ Strafschop Rowdy Rijsdijk gestopt
83’ 4-1 Robin Winkels

19-02-2022 XerxesDZB – SHO
Zaterdag gaat het eindelijk weer om de punten met voor SHO de uitwedstrijd tegen XerxesDZB. De zebra’s hebben al twee inhaalwedstrijden gespeeld. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van Nieuw Lekkerland en op bezoek bij Terneuzen werd verrassend met 1-0 verloren. XerxesDZB staat met 14 uit 9 op de vierde plek en SHO staat met 8 uit 9 twaalfde.
SHO speelde vier keer eerder een uitwedstrijd tegen de fusieclub en wist maar een keer te winnen. In het seizoen 2008/09 werd het 0-3. Een jaar later leek SHO weer aan de winnende hand, 0-2 bij de rust maar de Rotterdammers kwamen na de pauze sterk terug: 6-2. In het hoofdklasseseizoen 2014/15 werd het 3-0 en in het na de tweede periode afgebroken seizoen 2019/20 won de thuisploeg met 3-1.
Zaterdag XerxesDZB – SHO, sportpark Faas Wilkes, aanvang 14.30 uur.