PvdA vervangt een beklad sandwichbord

Een met een groen hakenkruis beklad sandwichbord is door de PvdA afdeling Hoeksche Waard in Puttershoek vervangen door een schoon exemplaar. Het bord, op de hoek van de Eendrachtsweg en de Oranjelaan is woensdagmiddag met groene graffiti beschilderd.
De PvdA doet aangifte van de bekladding omdat het hakenkruis een symbool is van een racistische ideologie. Het gebruik ervan is strafbaar. Lijsttrekker Mark de Koning is heel duidelijk: ,,Als het kattenkwaad is moeten de daders worden onderwezen, als het uit overtuiging is dan moeten ze worden bestraft.” Hij is een beetje verbaasd over het besmeuren van de partijposter. ,,Wij zijn nogal actief in de dorpen met flyers en ook voeren we een nogal opzichtige campagne. Tot dusver krijgen we leuke en ontspannen reacties. Mensen willen echt weten waar we voor staan. Ook van andere partijen horen wij dat ze op straat in een plezierige sfeer actief kunnen zijn.”
Opvallend vindt de PvdA-lijsttrekker het spervuur aan vragen dat de kandidaten op zich af krijgen. ,,Het gaat vooral over de infrastructuur en de veiligheid. Ook zijn mensen ongerust over de energietransitie en de gestegen kosten van elektriciteit en gas. En de woningbouw houdt mensen ook bezig”, aldus Mark de Koning. ,,Het gaat dan vooral over het tekort aan sociale
huurwoningen en de krapte op de woningmarkt.”