Over 1 maand gaat Momentum in première!

Met nog een precies een maand tot de première van Momentum te gaan, zijn ruim 100 vrijwilligers samen met het productieteam druk met de voorbereidingen. Acteurs, koorleden en dansers hebben inmiddels de eerste doorloop achter de rug. Het kostuumatelier verwerkte inmiddels al meer dan 1400 meter stof, 100 rotsblokken werden gemaakt door het decorteam en tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan het programmaboek Momentum.  
Muziektheaterspektakel Momentum vertelt in drie tijdsbeelden, de Sint Elisabethsvloed van 1421, de Inundatie van 1944 en de Grote Vloed van 2071, het verhaal over vrijheid. Deze tijdsbeelden bepaalden niet alleen de geschiedenis van de Hoeksche Waard maar vooral ook de persoonlijke geschiedenis van de Hoekse Waarders. In elk tijdsbeeld wordt het publiek meegenomen in de persoonlijke verhalen van 4 Hoeksche Waarders.
Zo moet Beatrijs tijdens de Sint Elisabethsvloed een levensingrijpende keuze te maken om zichzelf én haar kind te bevrijden van de onderdrukking van ridder Jacob. Tijdens de Inundatie van 1944 vlak voordat Jacob, de Duitse soldaat definitief afscheid moet nemen van zijn geliefde Bea raakt hij in gewetensnood als hij verontrustend nieuws van het thuisfront ontvangt. En tijdens de Grote Vloed van 2071 kijken de linkse extremist Be en de rechtse extremist Elsie toe, niet alleen op de watervloed maar ook op de stroom van vluchtelingen die de Hoeksche Waard overspoelt.
Momentum wordt op 11,12,17,18, 19, 24, 25 en 26 maart gespeeld in gebouw ‘De Poort’, Oud-Beijerland. Kaartjes kunnen gekocht worden via de website www.momentumhoekschewaard.nl. Het is tevens het programmaboek Momentum of een combinatiekaartje met bezoek aan Museum Hoeksche Waard, tentoonstelling Land uit Water, te kopen.