Oefenzege ’s-Gravendeel op DFC 0-2

VV S-Gravendeel

Het zal voorlopig het laatste oefenduel zijn geweest op de zaterdag. Vanaf volgend weekend wordt de competitie hervat na al de coronaperikelen. Dit weekend waren er trouwens al competitiewedstrijden in de lagere klassen.

’s-Gravendeel startte furieus tegen de Dordtse gastheer. Al binnen de minuut werd de DFC doelman door Leon de Jong aan het werk gezet, waarna Luke Remijn de terugspringende bal in het doel probeerde te werken. Maar hij vond de Dordtse doelman op zijn weg.

Hierna kwam DFC wat beter uit de verf en verscheen nu ook diverse malen voor het ’s-Gravendeelse doel. Ricardo Bakker stond echter zijn mannetje en wist op een bepaald moment twee keer achter elkaar redding te brengen.

’s-Gravendeel had de kans om op voorsprong te komen via Ryan Aarnoudse. Perrie Huisman bracht de bal vanaf de linkerflank voor maar, Aarnoudse mikte naast het doel. Het spel werd gaandeweg wat rommeliger aan beide kanten. De bal kwam vaak niet aan bij een medespeler wat min of meer te danken was aan het minder bespeelbare veld. De eerste helft eindigde dan ook doelpuntloos

De tweede helft zag er hetzelfde uit als deel één. Echter met dit verschil dat er door ’s-Gravendeel tweemaal werd gescoord. Het eerste doelpunt viel rond minuut drieënvijftig. De DFC doelman werd wat onhandig aangespeeld door een medespeler, waarna hij balverlies leed. Perrie Huisman kon zodoende de 0-1 binnenwerken. DFC ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Maar de Dordtenaren creëerden niet echt grote kansen. En anders was daar Jurre de Ronde die het doel in de tweede helft schoon hield.

Zo’n zes minuten voor het eindsignaal kwam ’s-Gravendeel op 0-2. Luke Remijn zette aan de rechterkant Ryan Aarnoudse aan het werk, die bracht de bal voor en het was de zestienjarige Dustin Zomerhuis die zijn eerste doelpunt voor ’s-Gravendeel 1 mocht aantekenen.

DFC kreeg vlak voor het verstrijken van het einde van de wedstrijd de mogelijkheid om de nul weg te poetsen. Een half afgeslagen bal vanuit een corner werd richting doel gewerkt, maar de bewaker bij de doelpaal, Luke Remijn wist dit te verijdelen. ’s-Gravendeel ging dus zodoende met de oefenwinst richting het Seuterdorp, na een gezellig samenzijn in de DFC kantine.

Komende zaterdag staat IJVV de Zwervers op het programma. Aanvang op sportpark De Groote Stee is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker (46ste Jurre de Ronde), Leon de Jong, Nick Kranendonk (23ste Youri Ton), Ronald van Wingerden, Nathan Verbeek (46ste Dejan Bislimi, (80ste Ryan Aarnoudse)), Maurits Kuiper Job van der Vorm, Luke Remijn, Perrie Huisman, Zoey Hoogwerf (72ste Dustin Zomerhuis), Ryan Aarnoudse (72ste Milan Verbaas)

Arbiter: Thorsten Hoogmoed uit Dordrecht