Oefenwedstrijden SHO 1

Afgelopen week speelde SHO in aanloop naar de competitiehervatting op 19 februari, voor SHO dan een uitwedstrijd tegen XerxesDZB, een tweetal oefenwedstrijden.
Het werd een week van ontmoetingen tussen clubs die er in hun afdeling bepaald niet rooskleurig, om niet te zeggen beroerd, opstaan voor wat betreft handhaving.
Op dinsdagavond zou SHO op eigen veld spelen tegen FC Binnenmaas maar door afzeggen van de fusieclub werd nu een bezoek gebracht aan Alexandria’66. Aan een vorig bezoek aan de Leningradplaats in Rotterdam heeft SHO slechte herinneringen. In de poule voor de districtsbeker moest SHO op 8 september 2018 ook op bezoek bij de Rotterdammers wat eindigde in een 6-1 nederlaag. Maar dit keer ging het beter tegen de ploeg die met zeven uit negen op de 11e plaats staat in de tweede klasse D. Bij de rust was de score met 1-1 nog in evenwicht, het SHO doelpunt werd gemaakt door Kevin Angel. In deel twee tekende Rik Schouten met zijn treffer voor de 2-1 overwinning voor SHO.
Zaterdag was het voor SHO overvaren bij Nieuw-Beijerland voor een bezoek aan Spijkenisse. De bewoners van sportpark Jaap Riedijk staan in de hoofdklasse op de vijftiende en voorlaatste plaats met zes punten na twaalf wedstrijden. De koude wind dwars over het veld maakte het voor de spelers bepaald niet makkelijk en de thuisploeg ging daar ogenschijnlijk beter mee om dan SHO. In de eerste helft nam Peter Konings zijn plek onder de lat weer in. De doelman raakte in de tweede wedstrijd van het seizoen thuis tegen Nieuwenhoorn geblesseerd aan zijn hand en miste daarna de zeven volgende competitiewedstrijden. Na een aardig begin kreeg Spijkenisse een behoorlijk overwicht wat een aantal flinke kansen opleverde, maar door falen bij het afwerken bleef het ruim een half uur 0-0. SHO kwam trouwens na een kwart wedstrijd bijna op voorsprong; een vrije trap van Kevin Angel werd door de doelman stijlvol gered.
Na een hoekschop van Spijkenisse werd de bal hard binnengeschoten en was ook Konings kansloos: 1-0. Kort daarvoor was Roy van der Pligt al uitgevallen en vervangen door Rowdy Rijsdijk. Net voor de pauze ging ook Giovanni Breevaart licht geblesseerd naar de kant.
Na de pauze met de nodige verse krachten veranderde aan het spelbeeld niet veel en was het voor SHO hoofdzakelijk tegenhouden wat de klok sloeg.
Na een paar minuten kwam Spijkenisse bijna op een ruimere voorsprong maar de inzet van dichtbij ketste af op de lat. Na een klein kwartier werd de Beijerlandse verdediging helemaal weggetikt wat 2-0 betekende. Het onscherpe vizier van de groen/witte aanvallers en nog een fraaie redding van doelman Niels Steehouwer zorgden ervoor dat het scorebord in het laatste half uur niet meer hoefde te worden bediend. Duidelijk is wel dat bij alle drie de clubs nog behoorlijk werk aan de winkel is.
Zaterdag is de generale repetitie voor deel twee van de competitie. SHO speelt dan thuis tegen GJS uit Gorinchem. Zij staan met 16 uit 9 op de vierde plaats in de tweede klasse F. Aanvang 14.30 uur.