Jongeren CDA Hoeksche Waard komen met verkiezingsprogramma speciaal voor jongeren

De jongeren van CDA Hoeksche Waard hebben voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een speciaal verkiezingsprogramma geschreven. Vanuit hun perspectief worden belangrijke punten benoemd over openbaar vervoer, uitgaansgelegenheden en starterswoningen. Een verkiezingsprogramma voor én door jongeren dus. Als enige politieke partij in de Hoeksche Waard heeft het CDA een eigen jongerenadviesraad. Daarnaast zijn jongeren ook goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter van de CDA jongerenadviesraad en kandidaat voor het CDA is de Numansdorpse Renske Frieswijk (19 jaar): “Onze jongerengroep is echt uniek. Je hoeft niet perse lid te zijn te zijn van het CDA, iedereen die mee wil doen is welkom. Ons programma is een ambitieus plan waarmee we de komende jaren aan de slag kunnen. Op deze manier willen we de onderwerpen die onder jongeren leven de aandacht geven die ze verdienen.” Frieswijk is ervan overtuigd dat heel veel jongeren zich zullen herkennen in het jongerenprogramma van haar partij: “Jongeren maken zich wel degelijk zorgen over politieke zaken. Denk aan het tekort aan starterswoningen en het ontbreken van goed openbaar vervoer. Zaken die leven bij jongeren hebben we opgeschreven in een jongerenprogramma. Van lijsttrekker Paul Boogaard krijgen we alle ruimte, sterker nog: Hij is heel enthousiast over onze ideeën en wil ze ook na de verkiezingen samen met ons gaan aanpakken.”

Een van de leden van jongerengroep en ook kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen is de 23-jarige Tom Kooijman uit Oud-Beijerland: “Ik voelde mij gelijk gehoord als jongere binnen het CDA. Vorig jaar ben ik lid geworden van de partij waarna lijsttrekker Paul Boogaard direct contact met mij heeft gelegd. We hebben gesproken over wat mij en andere jongeren bezighoudt in deze gemeente. Er zijn echt onderwerpen waar wij als CDA het verschil kunnen maken voor jongeren. Een belangrijk speerpunt voor de gemeente is wat mij betreft ook het betrekken van jongeren bij de politiek. Het zou goed zijn dat alle jongeren die 18 jaar worden een informatiepakket toegestuurd krijgen over gemeentepolitiek. Dit verlaagt de drempel om zich te verdiepen in de politiek.”