Gratis zelftesten en type 2 mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen

Heeft u moeite om de kosten te betalen voor corona zelftesten en/of type 2 mondmaskers? Dan kunt u deze gratis afhalen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard. Ook al worden de coronamaatregelen vanaf vrijdag 25 februari versoepeld, toch zijn mondmaskers en zelftesten op sommige plekken nog steeds nodig. Daarnaast blijft zelftesten en het vrijwillig dragen van type 2 mondmaskers belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Omdat niet iedereen met een laag inkomen de kosten ook zelf kan betalen, stelt de Rijksoverheid deze nu gratis beschikbaar voor minima via de gemeente.

Waar kunt u de zelftesten en mondmaskers afhalen?

Inwoners met een laag inkomen kunnen de gratis zelftesten en mondmaskers vanaf deze week ophalen voor hunzelf en hun gezinsleden. U heeft geen bewijs nodig van uw inkomen. Hieronder vindt u de locaties waar de mondmaskers en zelftesten te halen zijn. Let op, deze lijst wordt nog verder aangevuld.

·  Receptiebalie gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland
Open maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

·  Receptiebalie gemeentehuis Maasdam, Sportlaan 22, 3299 XG Maasdam
Open maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Bibliotheek Hoeksche Waard, vestigingen Oud-Beijerland Centrum, Oud-Beijerland Rembrandt, Strijen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard.

Wanneer gebruikt u een zelftest?

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Dit kan online of via 0800-1202. Meer informatie over het gebruik van zelftesten vind u op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer gebruikt u mondmaskers?

Vanaf vrijdag 25 februari is het mondmasker alleen nog verplicht in het vliegtuig en het openbaar vervoer. Het dragen van een medisch mondkapje van minimaal type I2 wordt geadviseerd.

Voor actuele informatie over coronamaatregelen kijkt u op de website van de Rijksoverheid.