Asieldier van de Week

Skye is een Duitse herder kruising van ruim vijf jaar oud die in zijn leven veel pech heeft gehad en die al een aantal maal in De Dierenstee heeft gewoond. De eerste keer werd Skye geadopteerd door een fijne baas, maar die overleed helaas na een paar jaar. Sinds die tijd is Skye al een paar keer geplaatst geweest, maar helaas heeft hij nog steeds niet de juiste plek gevonden.

Dat is niet helemaal aan Skye zelf te wijten, want hij is een hele lieve en vrolijke hond. Altijd enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Skye neemt spanningen en onzekerheid over en uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen. Bij zijn laatste eigenaren heeft Skye ook echt gebeten en dat heeft te maken met zijn bezitsnijd, Skye verdedigt dingen die van hem zijn en kan dan snappen of zelfs bijten. Als mensen hier niet goed mee om weten te gaan, wordt de bezitsnijd erger en kan het grote vormen aannemen, zoals het beschermen van een hele ruimte.
Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt daarom enorm belangrijk. Er wordt voor hem een rustig en nuchter persoon gezocht die niet teveel emotie legt in het contact. Iemand die met beide benen op de grond staat, want daar is Skye enorm bij gebaat. Hij doet het niet goed bij meerdere mensen in huis, dus Skye wordt bij iemand alleen geplaatst. Een rustige omgeving (bijvoorbeeld in een dorp of buiten de bebouwde kom) is ook een must. Wie kan Skye de duidelijke en consequente leiding bieden die hij nodig heeft?


Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag t/m vrijdag:     13.00 uur tot 16.00 uur Zaterdag:                            11.00 uur tot 15.30 uur.