SHO – MZC’11

Na het opheffen van de meeste belemmeringen vanwege corona oefende SHO tegen MZC’11 uit Zierikzee. De Zeeuwen staan met 19 punten uit 9 wedstrijden op de tweede plaats in 2E en hebben de eerste periode al op zak.
Eénmaal zat MZC’11 bij SHO in de competitie. In het seizoen 2016/17 werd het in Zierikzee 3-5 voor SHO met drie treffers van William Geyahdarjii. Rowdy Rijsdijk en Giovanni Klaverweide namen de andere doelpunten voor hun rekening. De return in Oud-Beijerland was er één die ook snel door de Zierikzee-ers zal zijn vergeten -of juist niet, na de nederlaag van 4-1 waren zij vrijwel zeker van degradatie- wederom met een hattrick voor William Geyahdarjii en het andere doelpunt werd gemaakt door Mark Vosselman. De derde treffer van William (nu bij Nieuw Lekkerland) was tevens het 800e doelpunt in een competitiewedstrijd van SHO 1 op sportpark Kikkershoek.
In het seizoen 2019-20 ging SHO in de bekerpoule op bezoek bij MZC en het werd simpel 0-6, voornamelijk door een rode kaart van MZC-doelman Bakker na een klein half uur wat verder een ongelijke strijd tot gevolg had.
Op de door de storm onaangenaam kille Kikkershoek begon SHO met windvoordeel maar de compact spelende gasten gaven nauwelijks iets weg. SHO probeerde het wel met afstandsschoten maar het meeste verdween naast of over het Zeeuwse doel.
In de 25e minuut werd een, mede door de verraderlijke wind tamelijk mislukte terugspeelbal, door de tegenstander opgepikt waarna doelman Niels Steehouwer de boel ook niet meer kon redden: 0-1.
De beste kans op de gelijkmaker was in de 34e minuut voor Bowie van de Veerdonk die schuin voor het doel hard inschoot, maar het leer kwam via de binnenkant van de kruising van paal en lat weer het veld in.
Het tweede deel begon met de nodige wissels binnen de lijnen. Na een kleine tien minuten moest de keeper gestekt op een vrije trap van Rowdy Rijsdijk. Vervolgens werd een inzet van Kevin Angel door het aluminium gekeerd. Al snel daarna counterde MZC de SHO afweer uit: 0-2. Nadat MZC twee mogelijkheden om de voorsprong verder te vergroten om zeep hielp, kopte Tim de Pender een corner van Kevin Angel binnen: 1-2 in de 70e minuut. De gasten lieten het er niet bij zitten even later was het 1-3. Vervolgens kreeg SHO weer aansluiting. Na een overtreding ”er net binnen of er net buiten” besloot scheidsrechter Dave van ‘t Veer om de bal er net buiten te leggen. Kevin Angel was het er uiteraard niet mee eens en ”redde” de jeugdige referee door de free kick feilloos binnen te schieten: 2-3. Ondanks een aantal hele en halve kansen van weerszijden werd er niet meer gescoord zodat MZC’11 na de overwinning de strijd om promotie ongetwijfeld met vertrouwen zal voortzetten.


Dinsdagavond 1 februari oefent SHO in eigen huis tegen FC Binnenmaas, aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 5 februari pakt de wit/zwarte selectie de pont bij Nieuw-Beijerland voor de oefenwedstrijd Spijkenisse – SHO, aanvang 14.30 uur.