Eline Rood lijsttrekker VoorWaards Hoeksche Waard

Raadslid Eline Rood is de eerste lijsttrekker van de nieuwe politieke beweging VoorWaards. Daarmee zijn nu alle lijstrekkers van de 12 aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende partijen van maart bekend. 


Tijdens de eerste vergadering op 12 januari van VoorWaards werd de benoeming van Rood unaniem gesteund en onder luid applaus begroet. De in de Hoeksche Waard geboren en getogen Rood reageerde verheugd: “Ik voel me vereerd en heb er veel zin in om met onze diverse groep van deskundige en talentvolle inwoners van de verkiezingen een succes te maken”. Fractiegenoot Maurice Pahladsingh reageert ook enthousiast: “Ik ben dolblij met de keuze, ook voor de kiezers. Want een talentvolle vrouw op de hoogste plek op de kieslijst is helaas schaars.”

Pahladsingh en Rood werken al jaren samen en gaan dus verder als VoorWaards. Onder het motto DOE (dat staat voor democratisch, open en eerlijk) wil VoorWaards de politiek vernieuwen en toegankelijker maken om zo de afstand met inwoners te verkleinen. Zo hoef je bij VoorWaards geen lid te zijn om mee te doen en kun je over alles meepraten – ook het verkiezingsprogramma. En dat werkt volgens Pahladsingh: “Elke dag sluiten zich nieuwe mensen aan bij onze beweging die echt voor een door Hoeksche Waarders is.” Rood voegt toe: “Uitgangspunt voor ons handelen zijn mens, dier en landschap. Die tezamen maken onze prachtige Hoeksche Waard en de balans tussen die drie koesteren wij.” Op 24 januari bepaalt VoorWaards de kandidatenlijst. Een week later wordt het verkiezingsprogramma bekend.