Asieldier van de week

De meeste honden die nu in De Dierenstee op een thuis wachten, zijn vrij jong. Ook Dex, een Australian Shepherd, is nog maar een jaar oud. Dex is een leuke hond, maar hij past niet bij elke baas en zeker niet in elke (thuis)situatie. Dex is een gevoelige jongen die nieuwe situaties spannend vindt. Hij durft te bijten als hij zich niet op zijn gemak voelt, als het te druk om hem heen is of als hij simpelweg gewoon iets niet wil. Na verloop van tijd wordt Dex rustiger en zie je een hele leergierige en enorm energieke hond die graag dingen voor zijn baas wil doen. In de opvang ziet men Dex groeien en elke dag weer iets leren, maar tegelijkertijd is het er te druk voor hem en daarom kan men niet het beste uit Dex halen. Dex is echt gebaat bij een rustig en stabiel thuis in een (zoveel mogelijk) prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren. Daarbij is een baas die veel tijd in Dex gaat (en blijft) investeren heel belangrijk. Zo heeft Dex nooit goed geleerd om alleen thuis te blijven, dus dit moet worden opgebouwd.
Voor Dex wordt een baas gezocht die ervaring heeft met dit ras en met veel enthousiasme met Dex aan de slag gaat. Dex wil namelijk ook heel graag met zijn baas aan de slag! Trainen, een hondensport beoefenen, zwemmen, spelen: Dex moet zijn energie kwijt kunnen, dus veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is enorm belangrijk.
Dex is geen gemakkelijke knul en zeker geen hond voor een onervaren baas, maar voor iemand die bekend is met Australian Shepherds en weet wat dit ras nodig heeft, kan hij een geweldig maatje zijn!

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a    

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak):

Maandag:                           11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag:    11.00 uur tot 15.30 uur.