Veel bekende dorpsgenoten op CDA-kandidatenlijst

Op de kandidatenlijst van CDA Hoeksche Waard voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart staat voor vrijwel iedereen wel een bekende dorpsgenoot. Onder andere Arnold Zwijgers uit Zuid-Beijerland, dirigent van muziekvereniging Crescendo, Sebastian van Etten uit Westmaas, voorzitter van de Oranjevereniging, Niels Kegel uit ‘s-Gravendeel, jarenlang actief binnen de Hervormde Gemeente, Pieter van der Meer uit Numansdorp, voormalig wethouder van Cromstrijen en voorzitter van de Historische Club, Bas Schelling uit Goudswaard, voorzitter van de dorpsvereniging en Basjan Niemansverdriet uit Strijensas, jarenlang hét gezicht van boerenorganisatie LTO, hebben een plaats op de lijst die maar liefst 50 kandidaten telt.

Direct achter Nieuw-Beijerlander Paul Boogaard, in juli al als lijsttrekker gekozen, staat zijn collega-wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat uit Maasdam. De huidige raadsleden Paul Rijken uit Westmaas, Ad Valkenburg en Jolanda Koning uit Oud-Beijerland, Jeanette Kuipers-van Nugteren uit Strijensas, Erik Meijer uit Maasdam en Marco Heemskerk uit Numansdorp komen ook allemaal terug op de lijst. Paul Boogaard is trots op het team: “We zitten echt in de haarvaten van de Hoeksche Waardse samenleving en zijn sterk betrokken bij het verenigingsleven. Deze groep kandidaten herbergt zoveel kwaliteit, talent en ervaring dat we met veel enthousiasme en vertrouwen naar de verkiezingen gaan.”

Alle generaties hebben een plaats op de CDA-lijst die unaniem door de leden werd vastgesteld. Opvallend is het grote aantal jongeren onder de 23 jaar. Boogaard: “Met Renske Frieswijk, Leen-Jan van der Meer en Jonathan Heemskerk (pas 17 jaar en daarmee de jongste van alle kandidaten) uit Numansdorp, Guus Lagendijk uit Puttershoek en Tom Kooijman uit Oud-Beijerland hebben we geweldige talenten in huis. Leen-Jan van der Meer heeft zich met succes sterk gemaakt voor jongerenwoningen in het voormalige gemeentehuis in Numansdorp en Renske Frieswijk zet zich op dit moment in voor beter openbaar vervoer in de Hoeksche Waard. Onze jongeren hebben nog meer aansprekende speerpunten waarmee ze ook zeker van zich zullen laten horen.”

De volledige lijst staat op www.cdahoekschewaard.nl