Mbo-opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch werk nieuw in Hoeksche Waard

Het Da Vinci College breidt het mbo-aanbod in de Hoeksche Waard verder uit. In het nieuwe schooljaar start het ROC de opleidingen Onderwijsassistent en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, in samenwerking met lokale organisaties binnen het werkveld van onderwijs en kinderopvang. Een mooie stap richting meer arbeidskrachten in de regio, waar het Da Vinci College zich samen met de gemeente en andere partners hard voor maakt.

Werken en leren in de Hoeksche Waard
Wie in september 2022 start met de niveau 4 opleidingen Onderwijsassistent of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de Hoeksche Waard, volgt lessen van het Da Vinci College en doet ervaring op in de praktijk bij een organisatie in de buurt: De Hoeksche School Kinderopvang, Kidspalace, Kivido, Speelokee, CSG De Waard, De Hoeksche School, Actief College, KiddieCare, COKD, Partez, Tante Thea Team, Kibeo, Siemenotje, SDK Kinderopvang, COKD/SWK Groep Kinderopvang, CSG Willem van Oranje, Hoeksch Lyceum of Yuverta Klaaswaal. Een opleiding voor de regio én in de regio dus. Bij voldoende aanmeldingen worden ook de lessen verzorgd in de Hoeksche Waard.

Combinatie van leren-werken en werken-leren
Studenten van de opleiding Onderwijsassistent en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker komen bij elkaar in één klas. Het leertraject is een combinatie van beroepsopleidende leerweg (bol) en beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In het eerste anderhalf jaar bestaat een lesweek uit één dag stage en vier dagen school. In het laatste anderhalf jaar, wanneer studenten verder ontwikkeld zijn in het vak, kan de stage plaats maken voor een leerwerkplek. Studenten gaan dan nog één dag naar school en werken, afhankelijk van het contract, drie of vier dagen per week bij een van de organisaties in de regio, tegen bijbehorend salaris.

Uitgebreid mbo-aanbod door Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB)
Sinds april 2019 werken gemeente Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en scholen waaronder het Da Vinci College mee binnen de stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard. De stichting SOB-HW zet zich in om jongeren en werkzoekenden gericht te scholen zodat zij aan de slag kunnen in een sector waar in de Hoeksche Waard de komende jaren veel vraag naar arbeidskrachten is, met name in zorg-/welzijn-, techniek- en logistiekbranche. De deelnemende partijen zien kansen om jongeren te behouden door hen tijdens hun opleiding al kennis te laten maken met werkgevers en diverse branches in de regio. Het mbo-aanbod van het Da Vinci College in de Hoeksche Waard is inmiddels flink uitgebreid. Samenwerking met het bedrijfsleven heeft afgelopen jaren al geresulteerd in diverse bouw- en techniekopleidingen in de regio, mbo-certificaten in de zorg én in september start ook de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Kijk voor het volledige mbo-aanbod in de Hoeksche Waard op: www.davinci.nl/leren-en-werken-in-de-hoeksche-waard

Oriënteren: Open dag of meelopen
Op 28 januari heeft het Da Vinci College een open dag. Wie interesse heeft in een mbo-opleiding kan zich dan uitvoerig laten informeren. Daarnaast is het mogelijk een dag mee te lopen, natuurlijk wel afhankelijk van de coronamaatregelen. Meer informatie vind je op www.davinci.nl.