Kunstgras belangrijke stap voor Zinkwegse Boys

Binnen de geldende maatregelen was er zaterdag toch nog ruimte voor een klein feestje op Sportpark “De Beijerse Polder” in Oud-Beijerland. Met een wedstrijd tussen de “Old Legends” en het huidige eerste elftal werd officieel het nieuwe kunstgrasveld van Zinkwegse Boys in gebruik genomen. Door het groeiend aantal leden van de club was een extra veld noodzakelijk geworden. Uitbreiding op het huidige terrein bleek lastig, maar de omvorming van één van de twee natuurgrasvelden naar een kunstgrasveld bood de oplossing. Kunstgras is namelijk intensiever bespeelbaar dan een ‘echt’ grasveld, ongeacht de weersomstandigheden.

Voorafgaand aan de wedstrijd spraken voorzitter Stephen Steijger en sportwethouder Paul Boogaard de spelers van beide teams toe. Steijger benadrukte de goede verstandhouding tussen gemeente Hoeksche Waard en de vereniging die maar liefst 466 leden en ruim 130 vrijwilligers telt. Steijger: “Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Voor onze vereniging is het van onschatbare waarde om sportiviteit, plezier en spel te kunnen faciliteren. Dit kunstgrasveld biedt onze leden de mogelijkheid om elke week te kunnen voetballen en elkaar te ontmoeten. Met het oog op de toekomst van de vereniging hebben we een belangrijke stap gezet.”

Wethouder Paul Boogaard, zelf actief als voetballer bij Goudswaardse Boys, benadrukte in zijn toespraak het belang van sporten voor de lichamelijke en mentale gezondheid: “Verenigingen spelen een grote maatschappelijke rol in het verbinden van mensen. Het verenigingsleven is onbetaalbaar voor de samenhang in onze gemeente en in de dorpen, zeker in deze moeilijke periode.” Ook burgemeester Bram van Hemmen was kort aanwezig tijdens de officiële opening om van zijn interesse blijk te geven. Hij is vooral onder de indruk van de goede sfeer en de positieve dynamiek bij het verenigingsleven in de Hoeksche Waard.